Suudi Arabistan, camileri Ramazan'da da açmayacak

Suudi Arabistan, camileri Ramazan'da da açmayacak

Riyad yönetimi, koronavirüs nedeniyle başta toplu namaz ve cami ziyaretleri olmak üzere toplu şekilde bir arada olmayı sağlayan ibadet ve faaliyetleri Ramazan ayında da kısıtlamayı planlıyor.

Suudi Arabistan, toplu şekilde bir arada olmayı sağlayan ibadet ve faaliyetleri Ramazan ayında da kısıtlamayı planlıyor.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Muhammed Abdül Ali "Herkes Ramazan’daki dini etkinlikleri özledi ama alınan tedbirler, koronavirüs pandemisi azalana kadar devam edecek" diye açıkladı.

Daha önce Kovid-19’a karşı mücadele kapsamında 4 ilde ve 5 büyük kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "Nüfusun sadece yüzde 50’si evde kalıyor veya etkinliğini azalttı, bu yüzden sokağa çıkma yasağı herkesin çıkarına" denmişti.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle toplam can kaybı sayısı 649'a, toplam vaka sayısı ise 30 bin 217'ye yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam son vaka ve ölüm sayılarını açıkladı. Son açıklanan verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 75 kişi daha hayatını kaybetti, 3 bin 148 de yeni vaka tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı'nın yine son verilerine göre toplam yapılan test sayısı 202 bin 845'i buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN