Tahran'daki camilerde 'muharrem ayı' etkinlikleri yasaklandı

Tahran'daki camilerde 'muharrem ayı' etkinlikleri yasaklandı

İran'ın başkenti Tahran'daki camilerde, koronavirüs (corona virüs) salgını nedeniyle Kerbela şehitlerinin anıldığı Muharrem ayı etkinliklerine izin verilmeyecek.

İran'da Tahran Eyaleti Cami İşleri Merkezi, Korona ile Mücadele Merkezi'nin kararları nedeniyle başkentteki camilerde Muharrem ayı etkinliklerinin yapılmasını yasakladı.

Sağlık Bakanlığı Çevre ve İş Sağlığı Merkezi Başkanı Ahmet Cüneydi de ülke çapında kapalı alanlarda Muharrem ayı etkinliklerinin yasaklandığını, ancak gerekli önlemler alındığı takdirde açık alanlarda bu etkinliklerin gerçekleştirilebileceğini duyurdu.

Bu yılki Muharrem ayı etkinliklerinin 21-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenmesi planlanıyor.

KERBEBAL OLAYI NEDİR?

Tarihe 'Kerbela Vakası' olarak geçen olay, Emevi Devleti'nin ilk halifesi Muaviye bin Ebu Süfyan'ın ölümünden sonra yerine geçen oğlu Yezid'in, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin'den kendisine biat etmesini istemesi üzerine gerçekleşti.

İslam'da saltanatın olmadığı gerekçesiyle buna karşı çıkan Hazreti Hüseyin ve 72 yakını, 10 Ekim 680'de (Hicri 10 Muharrem 61) bugünkü Irak sınırları içinde bulunan Kerbela şehrinde Yezid'in ordusu tarafından katledildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN