ABD'li papazdan ilginç corona virüs çıkışı: Tanrı, Trump sayesinde ABD'yi karantinaya aldı

ABD'li papazdan ilginç corona virüs çıkışı: Tanrı, Trump sayesinde ABD'yi karantinaya aldı

ABD'de Evanjelik vaiz Hank Kunneman’ın, “Tanrının istediklerini yapan Trump başkan olduğu için, Tanrı’nın, ülkeyi corona virüs salgınından manevi karantinayla koruduğunu” iddia etti. Vaizin sözleri sosyal medyada hem tepki çekti hem de alay konusu oldu.

Çin'in Wuhan şehrindeki bir hayvan pazarından yayıldığı tahmin edilen ve tüm dünyaya hızla yayılan 'koronavirüs' salgınından ölenlerin sayısı bin 500'ü geçti. Ölümcül salgın dünya gündemindeki yerini korurken, ABD'de yayınlanan bir televizyon programında virüsle ilgili açıklamalarda bulunan Hank Kunneman isimli papazın söyledikleri ülke gündemine oturdu.

"TANRI, TRUMP'I SEVDİĞİ İÇİN ABD'Yİ KARANTİNAYA ALDI"

Seyircilere kendinden geçmiş bir edayla konuşmasını gerçekleştiren Kunneman'ın çok tartışılan sözleri ise şu şekilde:

Şu anda size konuştuğum kelimeleri bir dinleyin, Tanrı diyor ki, neden korkuyorsun Amerika? Size daha önce söylemiştim ve yeniden söylüyorum. Bu ülkeye genişletilmiş bir merhamet penceresi açtım. Bu nedenle, bahsi geçen virüs yani görünen alamet, korku... Bunlara karşı sizi karantinaya alacak şey benim merhametimdir ve bahsedilenden çok daha büyük olacaktır Amerika! Bu onurlu toprakların 'başındaki yönetim' nedeniyle, atalarımızın onurlu taahhütleri nedeniyle, yaradılışımız nedeniyle, İsrail ile saf tutmaları nedeniyle, yaşamın doğru tarafında saf tutmaları nedeniyle, ana rahminin içinde ve dışında bize bahşedilen hayatta bu nedenlerden ötürü, bu ülkeye yaşam ve merhamet veriyorum. Korkmayın. Virüs tanrının ruhudur."

HEM TEPKİ ÇEKTİ HEM ALAY EDİLDİ

Papazın bu sözleri ABD'li sosyal medya kullanıcıları arasında sert tepkilere neden oldu. Trump karşıtı bir çok ABD'li papazla alay ederken, bazıları ise dünyayı saran bu hastalık nedeniyle daha dikkatli konuşulmasıve bu durumun ülkelere göre değerlendirilmemesi görüşünde birleşti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN