Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı şartları | Bakanlık 826 kadrolu işçi alacak

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı şartları | Bakanlık 826 kadrolu işçi alacak

İŞKUR üzerinden 826 kadrolu işçi alacak olan Tarım ve Orman Bakanlığı, personel alımı şartlarını paylaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Pakdemirli, 826 kadrolu işçinin İŞKUR üzerinden mülakat yapılmadan alınacağını duyurdu.

Bakanlık taşra teşkilatına 826 kadrolu işçi alımı yapılacağını açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, geçtiğimiz dönemde 11 bin 717 personel istihdamının gerçekleştirildiğini açıkladı. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı şartları ise başvuruda bulunacak adaylar tarafından bekleniyor.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 826 KADROLU İŞÇİ ALACAK

Yaptığı yazılı açıklamada, 2019-2020 döneminde Bakanlık taşra birimleri ve bağlı kuruluşlarda toplam 11 bin 717 personel istihdamı gerçekleştirdiklerini anımsatan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlığın taşra teşkilatında görev almak üzere yeni kadrolu tarım işçisi alımı yapacaklarını duyurarak, alımı yapılacak ve gerekli şartları taşıyan 826 işçinin İŞKUR üzerinden alınacağını belirtti.

Kura yöntemiyle 826 personel alınacağını ifade eden Pakdemirli, mülakat işleminin olmayacağını kaydetti.

2019-2020 döneminde gerçekleştirilen personel alımlarına ilişkin de konuşan Bakan Pakdemirli, bu dönem içerisinde Bakanlığın merkez ve taşra birimlerine ziraat mühendisi, veteriner, memur ve tarım işçisi olmak üzere 2 bin 419, Devlet Su İşlerine 545, Orman Genel Müdürlüğüne 6 bin 90, Toprak Mahsulleri Ofisine 231, Meteoroloji Genel Müdürlüğüne 100, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne 496, ÇAYKUR’a 911, Et Süt Kurumuna 115 ve Tarım Kredi Kooperatiflerine 810 personel alımı yapıldığına işaret etti.

tarim-ve-orman-bakanligi-personel-alimi-sartlari-bakanlik-826-kadrolu-isci-alacak.jpg

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

657 Sayılı Kanun’un 48. maddesinde paylaşılan genel şartları taşıyan, 

657 sayılı Kanun’un 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmaktayken; hizmet sözleşmeleri tamamlananlar ya da sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirilmek üzere başvuru yapanlarla ilgili 657 sayılı Kanun’un 4’üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6 Haziran 1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla birlikte yürürlüğe giren Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1’inci maddesinin 3. ve 4. fıkralarında bulunan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulacaktır.

Söz konusu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1’inci maddesinin 3. ve 4. fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyen adayların atamaları yapılmayacak. 

Paylaşılan nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvurularının kabul edilmeyeceği vurgulandı. Öte yandan, herhangi bir tarihte gösterdiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge tertiplediği belli olanların ‘Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar dâhi’ sözleşmelerinin feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacağı kaydedildi. Ve idarece kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedelin yasal faizi ile beraber tazmin edileceği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN