Taylan Kulaçoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte hayat hikayesi

Taylan Kulaçoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte hayat hikayesi

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu'nun yurt dışına çıkmasının yanı sıra Balıkesir il sınırları çıkması da yasaklandı. İşte, Taylan Kulaçoğlu biyografisi...

2013 yılında Fransa'dan Türkiye'ye gelen ve yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle bir daha dönemeyen Taylan Kulaçoğlu, artık Balıkesir il sınırları dışına dahi çıkamıyor. DHKP-C, TİKKO, MLKP, MKP, RedHack, Kızıl Dayanışma, Kızıl Kadın Dayanışması ve Kızıl Öğrenci Dayanışması'na üye olmaktan 'terör suçundan' yargılanan aktivist, "Asıl mesele ben değilim, amaç sosyal medya kullanıcılarına gözdağı vermek. Korku gibi cesaret de bulaşıcıdır. Bu süreç de geçecek" diyor. Davaların birinde,  Berkin Elvan'ın mahkemesine katılma çağrısı yaptığı ve Twitter'da 'tek yol devrim' yazdığı için terör örgütü propagandasından cezalandırılması isteniyor.

taylan-kulacoglu-kimdir-taylan-kulacoglu-sucu-ne-13773771-1681-o.jpg

TAYLAN KULAÇOĞLU'NUN HAYAT HİKAYESİ

1981 yılında dünyaya geldi. Taylan Kulaçoğlu, baba tarafından aslen Trabzonludur, anne tarafından Vanlıdır. Bir ablası vardır, annesi emekli öğretmendir.

15 yaşındayken, Fransa'da çalışan babasının yanına giderek vatandaşlık aldı.

2013 yılında Türkiye'ye döndü. Aynı yıl RedHack soruşturması kapsamında gözaltına alındı ve yurt dışına çıkış yasağı kondu. Aynı soruşturmada 2016 yılında bir kez daha gözaltına alındı ve hakkında dava açıldı.

Taylan Kulaçoğlu'nun, dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın e-posta hesabının hacklenmesi olayının arkasında olduğu ileri sürüldü.

2020 yılında sosyal medyada başlattığı 'İsimsizler Hareketi' nedeniyle gözaltına alındı, 7 ay cezaevinde kaldı ve ikamet ettiği Balıkesir dışına seyahat etmesi yasaklandı.

128702153-384825289636894-4926713615587544947-n.jpg

2013'TE DİKKAT ALINMAYAN GİZLİ TANIK ŞİMDİ DOSYADA

Cumhuriyet gazetesine verdiği bir röportajda, hakkında devam eden davalarla ilgili 'gizli tanık' muammasına şu sözlerle dikkati çekti:

"2013 Redhack davasında bir gizli tanık çıkardılar. Mahkeme bu kişinin yalan söylediğini düşünerek ciddiye almamış o dönem. İtirafçının beyanına göre, ben 1996'da Ankara Beypazarı'nda DHKP-C yöneticisi Dursun Karataş ile görüşmüşüm ve bana talimatlar vermiş. Biz 'sanal alemin yaramaz çocukları' isimli bir örgüt kuracakmışız. Ben o yıllarda 14 yaşındayım ve eminim ki Beypazarı'nda bilgisayar bile yoktu. Kod adı Derinmiş. Ne hikmetse bu tanığın ifadesi şu an yargılandığım davada mahkemeden bir gün önce dosyama sıkıştırıldı. Mahkeme dinlenmesini istedi, Ankara Emniyeti  dinlenemez dedi. Çünkü böyle bir tanık aslında yok.

Bu kez de 4-5 gün önce yeni bir tanık yargılandığım davaya dahil edildi. Bu kişi daha önce hapis cezası almasının ardından 'FETÖ'ye ilişkin bilgim var' diyerek itirafçı olmak istemiş. Mahkeme cezadan sıyrılmak için itirafçı olduğuna kanaat getirmiş. Daha sonra benimle ilgili itirafçı olmak istemiş ve mahkeme yine ciddiye almamış. Ancak birileri bu şahsı alıyor ve benim dosyama itirafçı olarak getiriyor. Hakkımdaki davanın en büyük tanığı bu şahıs şu an."

evw8xjiu8aauppg.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1981 doğumlu olan Taylan Kulaçoğlu, 2021 yılı itibarıyla 40 yaşındadır ve bekardır.

Taylan Kulaçoğlu'nun mesleği kafe-bar işletmeciliğidir.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da @TaylanKulacogIu, Facebook'ta @Kulacoglu kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN