Taziye için gittikleri sıfır vakalı köye koronavirüs bulaştırdılar

Taziye için gittikleri sıfır vakalı köye koronavirüs bulaştırdılar

İstanbul'dan Kastamonu'ya taziyeye giden aile, pandeminin başından bu yana hiç vaka görülmeyen köyde 13 kişiye koronavirüs bulaştırdı. Köy karantinaya alınırken yaşanan olayı anlatan Kaymakam, "Ziyaret etmedikleri hısım, akraba ve komşu bırakmamışlar" dedi.

İstanbul’dan Kastamonu’nun Tosya ilçesine taziyeye giden aile, şimdiye kadar hiç vaka görülmeyen Kuşçular köyüne yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaştırdı.

Şimdiye kadar koronavirüs vakası hiç görülmeyen Kuşçular köyünde, taziye ziyaretinin ardından yapılan testlerde 13 kişide Kovid-19 virüsü tespit edildi. Tespit sonrasında Tosya Kaymakamlığı, Tosya İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı sonrasında köyü karantinaya aldı.

'ZİYARET ETMEDİĞİ HISIM, AKRABA, KOMŞU KALMAMIŞ'

Yaşanan olayla ilgili bilgi veren Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, “Hiç vakası bulunmayan Kuşçular köyümüzde vaka sayımız bir anda 13 olunca ikinci kez köyümüzü karantina altına aldık" diyerek şu sözleri kaydetti:

"Temas öyküsü hepimizin ders çıkarması gereken nitelikte olduğu için paylaşıyorum. Kısa zaman önce köydeki bir cenaze için İstanbul’dan taziye ziyaretine gelen ve sonradan pozitif olduğu anlaşılan bir hemşehrimiz, köyde kaldığı iki gün boyunca ziyaret etmediği hısım, akraba ve komşu bırakmamış. Lütfen biraz daha dikkat, biraz daha tedbir. Lütfen kimse evine ziyaretçi kabul etmesin, kimsenin evine ziyarette bulunmayın. Taziyelerimizi de tebriklerimizi de telefonla iletişim, lütfen."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN