İşte dudak uçuklatan rakam... Tedbirler gevşedi, Adanalı ete doydu

İşte dudak uçuklatan rakam... Tedbirler gevşedi, Adanalı ete doydu

Kebabıyla meşhur Adana'da 'kontrollü normalleşme' ile birlikte günlük et tüketimi ikiye katlandı. Günlük ortalama 32 ton et tüketilirken, bu rakam restoranlar için daha büyük. Yetkililer, ilerleyen günlerde et tüketiminin günlük 50 ila 60 tona ulaşabileceğini söyledi.

Tescilli kebabı ile meşhur Adana'da normalleşme ile birlikte günlük et tüketimi 2 katına çıkarak 32 tona ulaştı. Kebapçılar a satışlar yüzde 300 ile 500 oranında artarken, bu et tüketiminin ilerleyen günlerde günlük 50-60 tona ulaşması bekleniyor.

"ADANALILAR ÖZLEM ÇEKİYORDU"

AB Dünya Et Konseyi Başkan Vekili ve Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, rakamlar için şunları söyledi: Adana'mızda tüketim fazlalaşmaya başladı. Şu anda et sıkıntımız yok. Yasaklar kalkıp restoranlar açılınca ortalama günlük et satışı market, kasap ve restoranlarda toplam 32 tona ulaştı.

danalılar uzun zamandır özlem çekiyordu, et çok fazla alınmıyordu. Önceden günde 15-16 ton et tüketilirken şu anda 32 tona çıktı. İlerleyen günlerde bu tüketim 50-60 tona çıkacaktır" diye konuştu.

"BİR TONDAN 5 TONA ÇIKTI"

Kentte uzun yıllardır kebapçılık yapan Yaşar Aydın daAdanalıların kebabı özlediğini belirterek "Yasaklar kalktıktan sonra çok artış oldu. Pandemiden dolayı insanlar kebabı özlemişlerdi. Yüzde 300-500 oranında artış oldu.  Pandemiden önce 1 ton et gidiyorsa günlük şu anda 5'e çıkmıştır. Müşteriler arttı. İlk gün sabah erkenden başlayan yoğunluk halen devam ediyor. Durmak yok, yola devam" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN