Gül fiyatlarına '14 Şubat' tarifesi: Tek dalı 5 liradan 12'ye çıktı

Gül fiyatlarına '14 Şubat' tarifesi: Tek dalı 5 liradan 12'ye çıktı

14 Şubat Sevgililer Günü'ne bir gün kala çiçek piyasası daha da hareketlendi, tek dal gülün fiyatı 5 liradan 12'ye çıktı. Sevgililer Günü'nde en fazla kırmızı güle rağbet olduğunu belirten Onur Ateş, normalde dalı 5 lira olan bu çiçeğin fiyatının son günlerde 10-12 liraya çıktığını söyledi.

Türkiye'nin çiçek üretim merkezlerinden Yalova'daki mezatlarda '14 Şubat Sevgililer Günü' hareketliliği yaşandı. Sınırlı Sorumlu Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifinde görevli ziraat mühendislerinden Onur Ateş, Yalova'nın yanı sıra İzmir, İstanbul, Mersin, İzmir'de yetiştirilen çiçeklerin mezata getirildiğini söyledi.

"ÖZEL GÜNLERDE FİYATLAR ECEYCE YÜKSELİYOR"

Kooperatifin Yalova Şubesi olarak normalde 60-70 koli olan satışlarının 200 koliye yükseldiğini vurgulayan Ateş "Çiçek bu dönemde bayanlara çok fazla giden bir hediye. Normal zamanlarda çiçek fiyatları düşük oluyor ama bu özel günlerde epeyce yükseliyor" dedi.

20-02/13/ana-manset-2-1581597753.jpg

Sevgililer Günü'nde en fazla kırmızı gülün rağbet gördüğünü anlatan, normalde dalı 5 lira olan bu çiçeğin fiyatının son günlerde 10-12 liraya çıktığını dile getirdi.

VATANDAŞLAR FİYATLARDAN ŞİKAYETÇİ

Ateş şöyle devam etti: "Türkiye'nin her tarafında üretim var ama Marmara Bölgesi bugünlerde daha soğuk olduğu için özellikle güneydeki Adana, Antalya, Mersin, İzmir gibi yerlerde üretim daha fazla. O yüzden oradan buraya daha çok gönderiliyor."

20-02/13/ana-manset-2-1581597766.jpg

Mezata katılan çiçekçiler de müşterilerinin fazla rağbet gösterdiği kırmızı güle ulaşmak için kıyasıya rekabete girdi. Kırmızı gül alabilen çiçekçiler sevinirken, fiyatların yüksekliğinden şikayetçi olanlar ise diğer ürünlere yönelmek zorunda kaldı.

20-02/13/ana-manset-2-1581597787.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN