Tek selfie ile işlem tamam

Tek selfie ile işlem tamam

Geliştirilen yeni bir güvenlik teknolojisi, mobil ödeme yaparken kimlik doğrulamayı tek bir selfie ile yapmayı mümkün kılıyor. İşte detaylar.

Mobil ödeme sistemlerinin bir sonraki adımı olarak görülen biyometrik doğrulama teknolojileri için parmak izi okuyucular gibi bileşenler akıllı telefonlarda yerini çoktan aldı. Gerek Android üreticileri gerekse Apple, mobil cihazlarını kullanıcıların benzersiz fiziksel özelliklerine göre güvenlik adımları oluşturmaya hazır.

Mastercard ise kredi kartlarına tek bir selfie ile doğrulama olanağı sunan yeni bir biyometrik güvenlik katmanı için düğmeye bastı. Bu sistem kullanıcının yüzünü dijital bir harita biçiminde oluşturduktan sonra, bu haritayı bir hash verisine çeviriyor ve Mastercard veritabanındaki diğer özgün anahtarlarla karşılaştırıyor. Eğer kart sahibine ait olan yüz verisi, çekilen selfie'deki veriyle eşitse ödeme gerçekleşiyor. 

Mobil ödeme uygulamasını kullananlar dilerse parmak izi okuyucuyu kullanarak, dilerse cihazın kamerasına bakıp bir kez gözlerini kırparak işlemi gerçekleştirebiliyor. Göz kırpma mekanizması sayesinde kullanıcının fotoğrafını kameraya tutup sistemi kandırma çabaları boşa çıkarılıyor. CNN Money haberine göre Mastercard sadece bir fotoğraf değil, her kullanıcı için bir algoritma saklıyor. Nok Nok Labs Yöneticisi Phillip Dunkelberger'a göre sistem oldukça güçlü bir güvenlikle korunuyor. 

Aynı habere göre Mastercard Sonbahar döneminde gerçekleştirmeyi planladığı 500 kişilik pilot program için şimdiden Google, Apple, Blackberry ve Microsoft ile anlaşmış bulunuyor. Eğer pilot çalışmalar sorunsuz geçer ve sistem ticari kullanım için yeşil ışık alırsa, Mastercard'ın selfie ile mobil ödeme sistemi önümüzdeki yıl tüm dünyada yayınlanacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN