Tekirdağ Büyükşehir, çölyak hastalarına destek olmaya devam ediyor

Tekirdağ Büyükşehir, çölyak hastalarına destek olmaya devam ediyor

Kurulduğu günden bu yana halk sağlığına büyük önem veren ve bu konuda önemli çalışmaları hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılından bu yana çölyak hastalarının yanında olmaya devam ediyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından çölyak hastalarının yeterli ve dengeli beslenmelerine yardımcı olmak amacıyla 11 ilçede yürütülen çalışma kapsamında 2021 yılı içerisinde 193 hastaya çölyak gıda yardım paketi dağıtımı gerçekleştirildi. Gıda Paketlerin dağıtımı çölyak hastası olduğuna dair sağlık raporu ve ikametgâh belgesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne başvuran vatandaşlara doğrudan veya muhtarlıklar aracılığı ile yapılıyor. Gıda yardım paketinin içerisinde glütensiz un, glütensiz arpa şehriye, glütensiz bulgur, glütensiz erişte, glütensiz makarna, glütensiz bisküvi, glütensiz mısır irmiği ve glütensiz tarhana çorbası bulunuyor. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Hizmetlerini sosyal belediyecilik anlayışı ile sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak halk sağlığını ön plana alan projeler üretmeye devam ediyoruz. 2015 yılından bu yana yürüttüğümüz çölyak gıda yardım paketi de bu projelerimizin en önemlileri arasındadır. Çölyak hastalarının glütensiz ürünlerle daha sağlıklı beslenebilmelerine imkan sağlamak amacıyla yaptığımız yardımlar bundan sonra da devam edecek. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum.” dedi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN