Tekirdağ Büyükşehir, restorasyon çalışmalarını sürdürüyor

Tekirdağ Büyükşehir, restorasyon çalışmalarını sürdürüyor

Kent estetiğine ve kentin kültürel mirasına sahip çıkan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tarihi yapıları restore ederek şehre kazandırmaya devam ediyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen restorasyon çalışmaları kapsamında "Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi" çerçevesinde 3. ve son aşama olan Telekom binasının yıkım çalışmalarının da tamamlanması ile birlikte ortaya çıkan tescilli tarihi depo binasında restorasyon çalışmaları devam ediyor. Depo Binası çalışmaların tamamlanmasının ardından kafetarya olarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Proje tamamlandığında binanın çevresinde çocuk oyun grupları, kentsel mobilyalar ve tarihi çevre ile uyum sağlayan bitkisel düzenlemeler de gerçekleştirilecek. 

BAŞKAN ALBAYRAK: 'SAHİP OLDUĞUMUZ DEĞERLERİ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ' 

Tarihi binada devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konu hakkında yaptığı açıklamada, “Kentimiz sahip olduğu tarihi ve kültürel mirası ile günümüzde çok önemli bir değerdir. Sahip olduğumuz bu değeri koruyabilmek, korurken özüne sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarabilmek ve yaşatabilmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN