Tekirdağ, kültür ve sanat'ın merkezi oluyor

Tekirdağ, kültür ve sanat'ın merkezi oluyor

Yaptığı yatırım ve hizmetlerle Tekirdağ’ı kültür ve sanatın merkezi haline getirmeyi hedefleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılı içerisinde yapımını tamamlayarak açılışını gerçekleştirdiği Çerkezköy ile Ergene Kültür Merkezlerinin, Çerkezköy ve Ergene Belediyelerine devir teslim törenini gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz aylarda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak Tekirdağ halkının hizmetine sunulan ancak sonrasında yaşanan pandemi süreci dolayısıyla etkin bir şekilde faaliyetlerin yapılamadığı Çerkezköy ve Ergene Kültür Merkezleri, imzalanan protokol ile ilçe belediyelerine devredildi. Önümüzdeki süreçte iki kültür merkezinde de Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri iş birliğinde birbirinden renkli organizasyonlar düzenlenecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından imzalanan devir teslim protokolü ile birlikte Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi, Çerkezköy Belediyesi’ne devredildi. Daha sonra da Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile imzalanan protokol ile birlikte Ergene Kültür Merkezi’nin Ergene Belediyesi’ne devri gerçekleştirildi.

Kültür Merkezlerinin ilçe belediyelerine devir teslimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ’ı kültür ve sanatın merkezi yapma yolunda önemli adımlar attıklarını belirterek, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kurulduğumuz günden bu yana kültür ve sanat konusuna büyük önem verdik. Ergene ve Çerkezköy’de inşa ettiğimiz kültür merkezlerimizin ilçe belediyelerimize tapularını teslim ettik. İmzaladığımız protokoller ile de Tekirdağ’da kültür ve sanat alanında yeni bir dönem başlatıyoruz. Koronavirüs salgını ile de olumsuz etkilenen kültür ve sanat etkinliklerine ilçe belediyelerimizle yapacağımız iş birliği ile önümüzdeki süreçte ivme kazandıracağız. Yepyeni ve renkli etkinlikleri halkımızla buluşturacağız. Önümüzde bizi güzel günler bekliyor. Bu duygu ve düşüncelerle yapılan protokollerin, ilçe belediyelerimiz ile yaptığımız iş birliğinin ve kültür merkezlerimizin devrinin Ergene ve Çerkezköy halkı başta olmak üzere tüm Tekirdağlı hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, kültür merkezlerinin devri konusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür ettiler ve hayırlı olması temennisinde bulundular.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN