Tekirdağ'ın tarihi ve kültürel mirası gün yüzüne çıkıyor

Tekirdağ'ın tarihi ve kültürel mirası gün yüzüne çıkıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültürel mirasının gün yüzüne çıkarılması amacıyla başlatılan Miras Atölyesi II Projesi kapsamında restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Güzelköy Camii ve Uçmakdere Mahallesi’nin tarihi evlerinde incelemelerde bulundu.

TekirdağBüyükşehir Belediyesi’nin kuruluşuyla birlikte İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ve önemli projeler arasında yer alan Miras Atölyesi Projesinin çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Miras Atölyesi II Projesi kapsamında devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek faaliyetler hakkında İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin’den bilgiler aldı.

'KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAK İÇİN BÜYÜK ÇABA HARCADIK'

Devam eden çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Başkan Kadir Albayrak, “Tekirdağ hem tarihsel hem de kültürel alanda önemli değerlere sahip bir il. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana tarihsel ve kültürel değerlerimizi gün yüzüne çıkarmak, gelecek nesillere aktarmak için büyük çaba harcıyoruz. Mavi gözlü kentimize kültürel bir kimlik kazandırmak adına hayata geçirdiğimiz ve önemli projelerimiz arasında yer alan Miras Atölyesi projemizde önemli mesafeler kat ettik. 600 yıldan fazla geçmişi olduğu tahmin edilen Güzelköy Camii’ndeki çalışmalarımızda son aşamaya geldik. Önümüzdeki aylarda buradaki çalışmalarımızı tamamlayarak açılışını gerçekleştireceğiz. Doğal güzellikleri ve tarihiyle Trakya Bölgemizin cennet köşelerinden biri olan Uçmakdere Mahallemizin tarihi evlerinde sürdürülen restorasyon çalışmaları da artık son aşamada. Kentimize değer katacak bu önemli projemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN