Teknoloji artık gardroplarda

Teknoloji artık gardroplarda

Teknoloji hayatın her noktasında olduğu gibi tekstil alanında da iyiden iyiye ağırlığını hissettirmeye başladı. Giyilebilir teknoloji, bilişim fuarlarından çıkıp mağaza raflarındaki yerlerini alırken, berelerimizden telefon görüşmesi yapmak ya da cüzdanımızla telefonumuzu şarj etmek günlük hayatımızda doğal karşılanan eylemlere dönüştüler bile. İşte giyilebilir teknoloji ile ilgili detaylar haberimizde...

Teknoloji artık hayatımızın her noktasında... Artık cep telefonları üzerinden birçok şeyi yapabilme kabiliyetine sahip bir dünya toplumu var. Bilgisayar başında birkaç kez tuşa dokunup banka işlemlerimizi halledebiliyor ya da henüz otomobil içindeyken, verdiğimiz komutlarla akıllı evimizi bizleri karşılaması için hazırlayabiliyoruz. Teknoloji, gardroplarımıza da girmeye başladı. Artık, kulaklık yerine taktığımız berelerden müzik dinleyebiliyor, cep telefonu görüşmelerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Cüzdanlar, artık sadece para ya da kredi kartlarını rahat taşımak için değil, istediğimiz zaman cep telefonlarımızı şarj etmek için de kulllanılabilir hâl aldı.

AKILLI BEREDEN TELEFON GÖRÜŞMESİ
Özellikle kış aylarında tam bir hayat kurtarıcı olan akıllı bereler, kulaklık olmadan cep telefonu görüşmesi yapmanızı ve müzik dinlemenizi sağlıyor. 2 saat gibi bir sürede şarj olan akıllı berelerein şarjı ise 3-5 saat kadar gidiyor.

20-02/07/beret-kopya.jpg

ARTIK ÇORAPLARINIZ SİZİ UYARACAK
Artık, çorabınızın çamasır makinesine girme vaktinin geldiğini annenizin veya eşinizin uyarısıyla anlamayacaksınız... Akıllı çoraplar paketlerinden çıktığı anda toplamaya başladığı verileri telefonunuzdaki ilgili uygulmaya gönderiyor. Bu sayede çorapların ne zamandır kullanıldığı, ne sıklıkla giyildiği ve kaç kere yıkandığı gibi bilgiler cep telefonunuza gelecek. Bu bilgilere ek olarak, çorabınızın ne kadar yıprandığını da göreceksiniz. Şeker hastaları da çoraplardan cep telefonlarına gelen verilerle anlık sağlık verilerine ulaşabiliyorlar.  

20-02/07/orap-kopya.jpg

CÜZDANLA TELEFONLAR ŞARJ OLUYOR
Düne kadar para, kartvizit, kredi kartı, kimlik taşımaya yarayan cüzdanların artık bambaşka görevleri var. Güç kaynağı özelliği taşıyan yeni nesil cüzdanlarda, android ve ios işlemcili akıllı telefonlarınızı şarj edebiliyorsunuz. Şu anki teknoloji ile 'güç kaynağı cüzdanlar' telefonunuzu tam olarak şarj edebilecek kadar enerji taşıyabiliyor.

20-02/07/cuzdan-kopya.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN