234 bin Türk için kırmızı alarm

234 bin Türk için kırmızı alarm

Facebook’ta telefon numaranız ya da e-posta adresinizi aratan kişilerin sizi bulmasına izin veriyorsanız tehlikedesiniz. Şirket, iki milyar kullanıcısının çoğunun buna izin verdiğini ve bilgilerinin tehlikede olduğunu açıkladı.

Facebook kullanıcısı 87 milyon kişiye ait bilgilerin usulsüz yollardan elde edilerek ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyasında kullanıldığının ortaya çıkmasının ardından, yeni bir skandal geldi. Şirket, iki milyar kullanıcısının çoğunun verilerinin tehlikede olduğunu açıkladı. Bunun sebebi ise Facebook’un, telefon numarası veya e-posta adresleriyle arama yapılmasına izin veren özelliği. Bu özelliği kullanıyorsanız, telefon numaranızı ya da e-posta adresinizi aratanlar size ulaşabiliyor. Özellik, varsayılan olarak açık durumda. Yani ayarlarına girip bunu kapatmayan herkesi telefon ya da e-posta üzerinden bulmak mümkün. Bu da iki milyar Facebook kullanıcısının çoğunun bilgilerinin tehlikede olduğu anlamına geliyor. Bazı uygulamaların, bu özelliği kötüye kullanarak kişisel bilgileri elde etmesinin mümkün olduğunu belirten Facebook, bu sebeple özelliği kapattığını duyurdu. Geçen haftalarda ortaya çıkan skandalın ardından, Facebook’un hisseleri 50 milyar doların üstünde değer kaybetmişti.

Google’da İsyan: Pentagon’a çalışmak İstemiyoruz

Teknoloji şirketi Google’un binlerce çalışanı, şirketin, ABD ordusu için “Project Maven” (Becerikli Projesi) adlı projede yer almasına tepki göstererek buna bir son vermesini istedi. Çalışanlar, Google’ın üst düzey yöneticisi Sundar Pichai’ye gönderdikleri mektupta, şirketin, ABD ordusu için geliştirilen bir yapay zeka projesinde çalışmaya son vermesini talep etti. The New York Times’a göre, aralarında kıdemli mühendislerin de bulunduğu 3 bin 100 şirket çalışanınca imzalanan açık mektupta, “Google’ın savaş işinde olmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle, Project Maven’ın iptal edilmesini, ne Google’ın ne de diğer yüklenici tarafların, savaş teknolojileri geliştirmeyeceğine dair açık bir politika uygulamasını ve yayınlamasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi. Google’ın bu projeyle, “ahlaki ve etik sorumluluğunu” göz ardı etmenin yanı sıra kullanıcılarının güvenini de riske attığını savunan şirket çalışanları, mektupta, “ Teknolojilerimizin ahlaki sorumluluklarını üçüncü taraflara yükleyemeyiz” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN