27 yıllık tarayıcı tarih oluyor! Şimdi ne olacak?

27 yıllık tarayıcı tarih oluyor! Şimdi ne olacak?

1995 yılından bu yana kullanılmaya devam eden Internet Explorer'ın yavaş olması sebebiyle 15 Haziran'dan itibaren kapatılacağı açıklandı.

90'lı yıllarda ve 2000'li yılların başında dünya çapında milyonlarca kişinin internete açılan ilk ağ geçidi olan ve aynı zamanda uzun süreler günümüzün popüler tarayıcılarına erişim fırsatı sunan Internet Explorer için son kullanım tarihi belli oldu. 15 Haziran 2022'de kullanıcılara veda edecek uygulama için şirketler de uyarıldı ve son tarihten önce sistemlerini güvene alarak platformdan ayrılmaları istendi.

Microsoft, Internet Explorer 11 iptal edildiğinde şirket çalışanlarının sorun yaşamamasını sağlamak için kuruluşları e-posta ile son kez uyardı.

EXPLORER YERİNE NE KULLANILACAK?

Microsoft'un açıklamasına göre Internet Explorer 11, kullanımdan kaldırıldığı tarihten sonra açılamayacak ve yerini otomatik olarak Microsoft Edge alacak. "Sitenin Internet Explorer'da yeniden yüklenmesine izin ver" komutu aracılığıyla Microsoft Edge üzerinden erişime açılacak.

Şu ana kadar tekdüze bir rengi bulunan Görev Yöneticisi artık Windows 11 sistem temasına göre ayarlanabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN