Akıllı Telefonunuz Aşırı Isınıyorsa veya Şarjı Hızlı Bitiyorsa Bu Tehlikeli Sorunu İçerisinde Gizleyebilir!

Akıllı Telefonunuz Aşırı Isınıyorsa veya Şarjı Hızlı Bitiyorsa Bu Tehlikeli Sorunu İçerisinde Gizleyebilir!

Cep telefonu artık günlük hayatımızın bir parçası olan ve ayrılması oldukça zor bir nesnedir. Hayatımızı daha kolay ve daha sosyal hale getirmek için yararlı olan birçok işlevi vardır. Sosyal ağlar herkesle iletişim kurmamızı sağlıyor. Bazı uygulamalar ise finansal işlemleri yürütmek veya günlük işlerimizi oldukça kolaylaştırıyor.

Bunların yanı sıra tüm elektronik cihazlar gibi, bir cep telefonu da bazı çalışma sorunlarına maruz kalabilir. Kazalar her zaman olabilir ve telefonun suya düşme ihtimali her zaman klasik bir kaza olarak bilinir. Tuzlu su olsaydı, geri kazanılması zor olurdu, çünkü suyun içerdiği tuz bazı bileşenlere zarar verir. Bunun yerine tatlı suya düşerse, cep telefonunun daha sonra açılma ihtimalini göz önünde bulundururuz. Bu durumda, telefona sadece zarar verecek küçük bir kısa devre olur. Nasıl iyileşebileceğini öğrenmek için onu bir teknisyene götürmek sizin için daha iyi olacaktır.

1-012.jpg

CEP TELEFONUNUZ AŞIRI ISINIRSA VE ŞARJI HIZLI BİTİYORSA NE YAPMALIYIZ?

Bir diğer sorun ise şarjın kısa sürede bitmesi hatta telefonun aniden kapanması. Bir cep telefonu aniden kapandığında, büyük olasılıkla altında yatan bir teknik sorun vardır. Şarj ederken açılmıyorsa veya uzun bir süre sonra bile şarj olmuyorsa sorun ciddidir. Bunun nedeni, örneğin değiştirilmesi gereken pil olabilir.

Bununla birlikte, cep telefonu aşırı ısınırsa veya şarjı hızla biterse, bunun nedeni başka faktörler de olabilir. Olası bir virüs göz ardı edilemez. Kötü amaçlı yazılım, cep telefonunuza yerleşen ve onu dolandırıcılık amacıyla kullanan bir casus virüstür. Son zamanlarda birkaç ülkeden gelen ve telefonda casusluk yapıyormuş gibi görünen iki virüs ortaya çıkmıştı.

2-010.jpg

CEP TELEFONU AŞIRI ISINIYOR VEYA YAVAŞLIYOR

Cep telefonumuzda virüs bulunmasından elde edilecek ilk etki yavaşlaması olacaktır. Yani cep telefonu hız kaybediyorsa aynı anda iki işlem yapıyormuş gibi oluyor. Cep telefonunuzda yüksek çözünürlüklü bir video çekiyor olabilirsiniz. Ya da aynı zamanda, Haritalar uygulaması üzerinden GPS açabilirsiniz. Bu durumda da, bir yavaşlama öngörülebilir.

Bununla birlikte, internette herhangi bir şey arıyorsanız, Bu durum çok fazla bellek ve enerji gerektirmeyen bir işlem olarak bilinir. O zaman buna bağlı telefonun içerisinde bulunan bir virüs düşünebiliriz. Özellikle telefon yavaşlamanın yanı sıra aşırı olarak ısınırsa. Bu, bizim tarafımızdan komuta edilmeyen aktif bir virüsün telefonumuzda yer alarak aşırı baskı altında olduğu anlamına gelir. Böyle durumlarda, bir teknisyenin cep telefonunda herhangi bir virüs olup olmadığını kontrol etmesi daha iyidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN