Akıllı Telefonunuzla Mükemmel ve Güzel Fotoğraflar Çekmek İçin 5 Numara!

Akıllı Telefonunuzla Mükemmel ve Güzel Fotoğraflar Çekmek İçin 5 Numara!

Bir akıllı telefonun en önemli özelliklerinden birisi fotğraf çekmesidir. Bununla birlikte iyi fotoğraf çekmek için iyi bir kameraya sahip olmak yeterli değildir, bazı temel kuralları da bilmeniz gerekir.

Teknolojinin akıllı telefonlar üzerindeki çabalarına rağmen henüz bir fotoğraf makinesinin seviyesine ve performansına ulaşamadılar. Özellikle can sıkıcı bir görüntü probleminden kaçınmak için izlenmesi gereken bazı ipuçları var. Mükemmel ve güzel fotoğraflar çekmek için bu 5 numarayı kullanmayı deneyebilirsiniz.

1-005.jpg

AKILLI TELEFONUNUZLA MÜKEMMEL FOTOĞRAFLAR ÇEKMEK İÇİN İPUÇLARI

Bazen, satın alma sırasında bize teslim edildiği gibi, fotoğraf çekmek için akıllı telefonunuzu kullanırsınız. Bazıları cep telefonunun fotoğraf bölümünün aslında birkaç ayar olanağı içerdiğinin farkında değil. O zaman yapılacak ilk şey, görüntüyü iyi ayarlamak olacaktır. Örneğin, otomatik flaşı kapatabilir, görüntü tanımını ve diğer şeyleri ayarlayabilirsiniz.

Kameralar için de geçerli olan akılda tutulması gereken ikinci nokta, görüntü kompozisyonunun temelleri ile ilgilidir. Bazı kompozisyon kurallarının bilinmesi normaldir. En yaygın hatalar arka planla ilgilidir. Bazen ufuk çizgisinin düştüğünü fark etmeyiz. Ya da çok büyük bir resimde öznenin çok küçük olduğunu. Bütün bunlar, görüntüyü çok takdir edilemez hale getirebilir.

Bu işlemi akıllı telefonlar genellikle programlarına göre otomatik olarak yapar. Ancak bazen manuel olarak müdahale etmek gerekir. Böylece sahnenin ihtiyaçlarına göre ışık ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Kontrastı artırabilir veya azaltabilir ya da görüntüye az ya da çok netlik verebilirsiniz. Diğer durumlarda, renkli görüntüler güzel bir siyah beyaz fotoğrafa dönüştürülebilir.

3.jpg

ODAK VE HEDEF

İyi bir fotoğrafın ana noktalarından biri, konunun mükemmel bir şekilde odakta çekilmesidir. Dokunmatik ekranlar, odaklanılacak alanı doğrudan parmağınızla dokunarak seçmenize olanak tanır. Bu, fotoğraf çekerken çekimi çok daha kolay hale getirir. Vurgulamak istediğiniz konu odaklamada önceliklidir. Kendinizi kuralların biraz farklı olduğu kavramsal fotoğrafçılık alanına atmadığınız sürece.

Modern akıllı telefonlarla geniş açılı veya telefoto çekim arasında seçim yapabilirsiniz. Bunu, görüntünün alanını büyüterek veya daraltarak doğrudan ekrandan yapabilirsiniz. Bu seçim aynı zamanda aynı görüntünün kompozisyonunu geliştirmemize de yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN