Almanya’da sağlık dijital sisteme geçiyor

Almanya’da sağlık dijital sisteme geçiyor

Almanya’da yeni kabul edilen bir yasayla sağlık sistemi dijital imkanları çok daha yoğun kullanılacak. Dijitalleşmeyen doktorların ücretelerinde kesinti yapılacak.

KARAR/ALMANYA

Almanyada özellikle ev doktorlarının dijital imkanlardan daha yoğun şekilde istifade etmesi için yeni bir yasa önerisi kabul edildi. Buna göre doktorlar dijital aşı kimlikleri, video ile muayene ve tedavide app kullanma imkanını sahip olacak. Şeker hastalarının dijital günlükleri, yüksek tansiyon hastaları için app uygulamaları gibi yeni imkanlar sağlık kasaları tarafından ödenecek.

Hastaların tedavisinde kullanıcılar 'app'lerin resmi kurumlar tarafından tanınması için de bürokratik işlemler hızlanacak. Yeni yasa tasarısı ayrıca hastaların, video görüşmesi yapan doktorları sorunsuz bir şekilde bulmalarını sağlayacak. Hastalara hakkındaki verilere dijital olarak ulaşmak konusundaki yasal ve teknik engellerde ortadan kaldırılacak. İlaçlar ve tedavi araçları dijital olarak yazılabilecek.

Dijital yöntemi kullanmaya doktorlar için ise ücret kesintileri öngörüyor. 1 Mart 2020 tarihi itibarıyla dijital sağlık altyapısına dahil olmayan doktorların ücretlerinden yüzde 2,5 oranında kesinti olacak. Eczaneler Eylül 2020 ve hastaneler de Ocak 2021 tarihine kadar dijital alt yapıya dahil olmak zorunda. Ebeler, psikoterapistler ve hasta bakım servisleri bu sistemi gönüllü olarak dahil olabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN