Apple Bu Kararla iPhone Kullanıcılarını Baya Kızdıracak! Reklam Gösterimlerinde Yeni Dönem Başlıyor

Apple Bu Kararla iPhone Kullanıcılarını Baya Kızdıracak! Reklam Gösterimlerinde Yeni Dönem Başlıyor

Dev akıllı telefon üretici şirketi Apple, yeni adlığı kararla kullanıcılarını kızdırdı. Çıkan iddialara göre Apple, iPhone'lardaki daha fazla uygulamada reklam gösterebilir. Çıkan bomba iddia ise şimdiden tartışılmaya başlandı.

Apple iPhone cihazları için reklam genişletme kararı aldı. Bugünkü reklam çalışmaları ise iPhone, iPad ve Mac'teki uygulama mağazası App Store'un yanı sıra News ve Stocks (Borsa) uygulamalarının içindeki görüntülü reklamlardan oluşuyor. Ayrıca App Store'da Google benzeri arama ağı reklamları da bulunuyor.

KULLANICILARI BAYA KIZDIRACAK

Ancak bu şirkete yeterli gelmedi. Apple yeni reklamlar için harekete geçti. Şu sıralar iPhone 14 için çalışmalarını sürdüren Apple, iddialara göre reklamları iPhone ve iPad'inizin yeni alanlarına doğru genişletmeye hazırlanıyor.

a4-29.jpg

REKLAMLAR DAHA DA ARTACAK

Bloomberg'den Mark Gurman'ın haber bültenine göre Apple, Haritalar'da arama ağı reklamlarını dahili olarak test etti. Bu reklamların, bir restoran, mağaza veya yakındaki diğer işletmeler için arama yaptığınızda öneriler çıkarabileceği söylendi.

AKTİF OLARAK BENZERİNİ UYGULUYOR

Öte yandan zaten Apple, App Store'da benzer bir reklamcılık modelini aktif olarak uyguluyor. Uygulama geliştiriciler, kullanıcılar "bulmaca oyunları" veya "fotoğraf düzenleyici" gibi belirli bir kelimeyi aradıklarında kendi uygulamalarının tanıtılması için ödeme yapabiliyor. Haritalar'daki reklamlar da buna benzer bir şekilde çalışabilir. Yani işletmeler, kullanıcılar belirli terimleri aradıklarında arama sonuçlarının en üstünde görünmek için Apple'a ödeme yapabilir.

a3-77.jpg

FİYATLAR DÜŞECEK Mİ?

Mark Gurman, "iPhone üreticisinin sonunda arama ağı reklamlarını Haritalar'a getireceğine inanıyorum. Ayrıca muhtemelen onları Apple Books ve Apple Podcast'lere de ekleyecek." ifadelerini kullandı. Gurman, Apple TV+ için de bir reklam iddiası ortaya atarak, şirketin, hem Netflix hem de Disney+'ın bu yılın sonuna kadar yapmayı planladığı daha düşük fiyatlı ancak reklamlı bir plan oluşturmayı tercih edebileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN