Aya inecek dördüncü devlet İsrail

Aya inecek dördüncü devlet İsrail

İsrail ve Hindistan aya uydu gönderen dördüncü ülke olmak için yoğun bir rekabet içinde. Dördüncü devlet rekabetinde İsrail cuma günü aya bir uydu gönderecek ve bu yolculuk iki ay sürecek.

KARAR.COM

Çin, Ocak 2019'da aya gönderdiği uydunun ardından ABD ve Sovyetler Birliği'nden sonra aya uydu gönderen üçüncü ülke oldu. İsrail ve Hindistan şimdi aya uydu gönderen dördüncü ülke olmak için yoğun bir rekabet içinde.

Hindistan ve İsrail arasında aya uydu gönderen dördüncü ülke olmak için aylardır süren yarışta İsrail bir adım önde. İsrail, Breshit ismli uyduyu bu cuma günü aya fırlatıyor. Ancak yarışmanın kesin galibi olması, bu uydunun aya girişi ve faaliyeti geçmesi ile mümkün olacak.

İsrail daha önce 2017 yılında gerçekleştirdiği bir uzay turu ile gündeme gelmişti. Anteres isimli bir raketle uzaya fırlatılan SpacePharma ismili uydu Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenmeyi başardı. SpacePharma deneyler yapan bir laboratuvar uydusuydu. Pamachin Hava Kuvvetleri Üssü isimli bir raket istasyonu bulunuyor.

Bu cuma aya gönderilecek olan Breshit, Elon Musk'a ait SpaceX füzesi ile ay götürmesini yapacak. Bu yolculuk iki ay sürecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN