Balık tutma robotu PowerRay | CES 2017

Balık tutma robotu PowerRay | CES 2017

CES 2017’deki en ilginç yeniliklerden biri de 30 metreye kadar derinlikte çalışabilen balık tutma robotu PowerRay.

Dünyanın birçok ülkesinde bazen hobi, bazen geçim kaynağı için yapılan balıkçılık da teknolojinin zeka dolu katkılarına açık bir saha. CES 2017’de görücüye çıkan balık tutma robotu The PowerRay, bu katkılardan biri.

PowerRay, robotik mühendislik şirketi PowerVision tarafından tatlı veya tuzlu suda balık avlamak için geliştirildi. Bunu 30 metreye kadar derin dalış gerçekleştirip balıklar etrafına çekerek sağlıyor. Yetenekleri ile şaşırtıcı bir robot.

iOS veya Android cihazlarda yüklü bir uygulama üzerinden kontrol edilen PowerRay, 4K çözünürlüklü görüntü akışı gerçekleştirebiliyor. Su altında olan biteni çok net bir şekilde görmeyi mümkün kılan robotun hem kendisi hem de kamerası ayrı ayrı kontrol edilebiliyor.

KONUM BİLGİSİ AKTARIYOR

Konum bilgisi gibi verileri kullanıcısına aktarabiliyor, en ilgi çekici özelliği ise balıkları etrafına çekmek için dahili bir mavi ışıkla birlikte hareket edebilmesi. Balıkları yakalamak için ürünle birlikte gelen, ucuna yem takılabilen ayrı bir mekanizma da kullanılabiliyor.

PowerRay, su altında balıkları keşfetmek ve ‘ele geçirmek’ için son derece etkili bir çözüm olduğu iddiasında. Üstelik kafanızı hareket ettirerek çalışabilmesini sağlayacak bir VR gözlükle uyumlu olacağı da kaydediliyor.

27 Şubat 2017 itibarıyla satışlarına başlanacağı duyurulan PowerRay, CES 2017’deki en ilginç yeniliklerden biri.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN