Başkalarının WhatsApp'taki Konuşmalarınızı Gözetlemesini İstemiyorsanız Bu Yöntemleri Uygulayın!

Başkalarının WhatsApp'taki Konuşmalarınızı Gözetlemesini İstemiyorsanız Bu Yöntemleri Uygulayın!

Teknolojinin ilerlemesi, uzun mesafelerde iletişim kurma yeteneğini büyük ölçüde kolaylaştırdı. Mesajlaşma uygulamaları artık iletişim alışverişinde bulunmamıza, arama yapmamıza veya ses göndermemize izin veren birçok özelliğe sahip.

En popüler ve tercih edilen iletişim uygulamalarından biri şüphesiz WhatsApp'tır. İstediğimiz herhangi biriyle iletişim kurmak bu uygulama ile oldukça basit ve sezgisel, o kadar ki artık onsuz yapamayız. Bununla birlikte, sohbetlere şifreleme eklenmesine rağmen, çoğu kişi hala gözetlenmekten korkuyor.

BU YÖNTEMLER SAYESİNDE WHATSAPP'INIZ DAHA GÜVENLİKLİ OLACAK!

Aslında güvenlik asla çok sıkı değildir ve aynı zamanda en yetenekli bilgisayar korsanlarının hesaba giremeyeceği hiç bir zaman kesin değildir. Başkalarının konuşmalarımızı gözetlediğini düşünürsek, kendimizi korumak için birkaç basit kısayol kullanabiliriz. Bunlardan biri, gizliliğimizi korumaya yardımcı olacak belirli bir işlevi devre dışı bırakmaktır.

haberici2-002.jpg

GÜVENLİ PIN VE HER ZAMAN AÇIK EKRAN KİLİDİ

Herhangi birinin sohbetlerimizi izlemesini önlemek için ilk olarak ekranı kilitleyerek onları verilerimizi koruyabiliriz. Bunun için ayarların gizlilik bölümünde parmak izi ile kilit açmayı gerçekleştirebiliriz.

Diğer iki genel ama çok faydalı ipucu, güvenli bir PIN seçimiyle ilgilidir. Bu şekilde, kötü niyetli kişi akıllı telefona ve dolayısıyla WhatsApp'a bile erişemeyecek.

Aynı basit yolla, mesajların kilit ekranında görüntülenmesini devre dışı bırakabiliriz. Ayarların "PIN" (Android) veya "Mesajlar" (iOS) altında işlevi devre dışı bırakarak devam edebiliriz. Bunların yanında mağaza üzerinde kişisel verilerimizi koruyan belirli uygulamalar olduğunu da unutmayalım.

Başkalarının WhatsApp'taki konuşmalarımızı gözetlediğini düşünürsek, sohbetleri korumak için bu işlevi devre dışı bırakmamız yeterlidir.

Yukarıda açıklanan adımları uyguladıktan sonra bile kendimizi güvende hissetmiyorsak, başka bir şekilde ilerleyebiliriz. Aslında, birisinin hesabımızı gerçekten kullanıp kullanmadığını hızlıca kontrol edebiliriz.

haberici-003.jpg

WHATSAPP'TA BAĞLI CİHAZLARI KONTROL ETMEYİ UNUTMAYIN!

Bunu yapmak için aktif oturumları kontrol etmemiz gerekecek. Bağlı cihazların listesini okumak görüntülemek için 'Ayarlar'a, ardından 'Bağlı cihazlar'a tıklıyoruz. Bilinmeyen birini listede fark etmemiz durumunda, öğeye tıklayın ve hesapla bağlantısını kesin. Bu şekilde tekrar giriş yapmak için QR kodunu yeniden okutması gerekecek.

Hesabımızı artık kullanamıyorsak, birisi başka bir cihazdan yeniden oturum açmış olabilir. Bu durumlarda, sorunu çözmek için resmi web sitesinde belirtilen e-posta adresinden hemen müşteri desteğiyle iletişime geçmeyi deneyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN