Başkent Kart ne işe yarar, nasıl kullanılır, avantajları neler?

Başkent Kart ne işe yarar, nasıl kullanılır, avantajları neler?

Başkent Kart sosyal yardım kapsamında yüz binlerce vatandaşın temel yaşam ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı oluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) hayata geçirdiği Başkent Kart sayesinde sosyal yardımlar hızlı ve şeffaf bir şekilde gerçekleştiriliyor. İşte, Başkent Kart başvuru sayfası...

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) ulaşım, alışveriş, sağlık ve fatura işlemlerinde kullanılabilmesi amacıyla hayata geçirdiği Başkent Kart sayesinde ihtiyaç sahibi aileler, kartlarına yüklenen paralarla alışverişini kendisi yapabiliyor. Ankara'da sosyal yardımların koli ile dağıtılması da Başkent Kart ile kaldırılmış oldu.

BAŞKENT KART NE İŞE YARAR?

Başkent Kart, tüm dünyada geçerli olan ve içerisinde barındırdığı sosyal yardım ekosistemi ile birlikte kullanan vatandaşlara çeşitli ayrıcalıklar sunan bir şehir kartıdır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) hizmetlerinden Ankaralı vatandaşların kolayca yararlanmasını sağlamayı hedefleyen Başkent Kart, oluşturduğu ekosistemiyle birlikte sunduğu avantajlarla her türlü alışveriş imkanı sunuyor, nitelikli sosyal yardım yapılmasını sağlıyor. Kredi kartlarına benzeyen çipe sahip olan Başkent Kart, ön ödemeli para kartıdır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş tarafından açıklanan 'Kara Kış Destek Paketi' kapsamında sosyal yardım alan 186 bin 209 ailenin Başkent Kartı'na, 16 Kasım 2021 tarihi itibarıyla 500'er TL tutarında doğal gaz ödemesi yapıldı. Yavaş, 4 ay boyunca bu ailelere toplamda 2 bin 150'şer TL'den 400 milyon 349 bin 350 TL'lik doğal gaz desteğinin sağlanacağını duyurdu.

baskentkart.jpg

BAŞKENT KART ÖZELLİKLERİ NELER?

Başkent Kart, güvenli bir şekilde alışveriş yapmaya, fatura ödemeye, para çekmeye ve yatırmaya imkan vererek parayı hızlı ve güvenilir şekilde kullanmaya yardımcı olur.

Temassız ödeme teknolojisine sahip olan Başkent Kart, POS ve ödeme cihazlarına yaklaştırarak 1 saniyeden kısa sürede ödeme yapılmasını sağlar.

Temassız ödeme logosu bulunan tüm iş yerlerinden güvenle ödeme yapılabilir.

Mastercard altyapısını kullanan Başkent Kart, dünya genelinde online ya da fiziksel alışverişlerde de kullanılabiliyor.

BAŞKENT KART NASIL KULLANILIR?

Başkent Kart'a para yükleme, karttan para gönderme, fatura ödeme ve kart hareketi detayları için Başkent mobil uygulamasındaki Başkent Cüzdan menüsü kullanılabilir. Kartla yapılan alışverişlerden elde edilen komisyon sosyal yardım havuzuna aktarılacak.

İhtiyaç sahipleri bu kartlarla belediye tarafından yüklenen limitleri kadar alışveriş yapabilecek. Kartın en önemli özelliği ise sosyal yardımlara destek olması. Kartı ihtiyaç sahipleri ile birlikte tüm Ankaralılar da kullanabilecek. Başkent Kart'ta kart ücreti ya da aidat bulunmuyor, alışverişlerde komisyon da alınmıyor.

BAŞKENT NASIL ALINIR, KİMLER BAŞVURABİLİR?

İhtiyaç sahiplerine verilen Başkent Kart için başvurular Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin forms.ankara.bel.tr adresini ziyaret ederek istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. Öncelikle Ankara'da ikamet eden ihtiyaç sahiplerine verilen Başkent Kart almaya hak kazanan vatandaşlara cep telefonu ile bilgilendirme yapılıyor.

BAŞKENT KART BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

İHTİYAÇ SAHİBİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

BAŞKENT KART ÜYE İŞYERLERİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (52)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
52 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN