Bir Devrin Sonu, Tarihe Karışıyor! WhatsApp Yeni Özelliği İle Kullanıcılarına Zor Anlar Yaşatacak

Bir Devrin Sonu, Tarihe Karışıyor! WhatsApp Yeni Özelliği İle Kullanıcılarına Zor Anlar Yaşatacak

WhatsApp yeni güncellemeleriyle gizliliğe daha da önem vermeye hazırlanıyor. Dünyanın en çok kullanıcısına sahip konuşma platformu olan WhatsApp yeni özelliği ile gizli kapaklı işleri rafa kaldıracak. Artık kullanıcılar eskisi gibi gizli ekran görüntüsü alamayacak. İşte WhatsApp'ın gelecek olan yeni özelliği...

Dünyanın en popüler mesajla platformu olan WhatsApp, yeni özelliği ile yeni bir döneme giremeye hazırlanıyor. Getirdiği güncellemelerle gizliliği önem veren WhatsApp, yeni özelliği ile kullanıcılara zor anlar yaşatacak. Artık kimse eskisi gibi ekran görüntüsü alamayacak.

YENİ GÜNCELLEMENİN BİLGİLERİ SIZDIRILDI

Yeni gelecek olan güncellemeyle ilgili bilgiler sızdırıldı. Sızdırılan bilgilere göre, 'Bir kez görüntüle' veya 'Süreli mesaj' özelliğiyle gönderilen mesajlarda artık ekran görüntüsü alınamayacak.

a2-57.jpg

EKRAN GÖRÜNTÜ DEVRİNE SON

Bu özellik epeydir kullanıcılar tarafından bekleniyordu. Kullanıcıların ısrarla şikayetleri üzerine WhatsApp harekete geçti. Artık gönderilen mesajlar karşı taraftan habersiz kaydedilemeyecek.

a1-80.jpg

Üzerinde halen çalışılan güncelleme henüz test aşamalarında. Ne zaman diğer kullanıcılara açılacağı ise net değil.

GRUPLARDAN SESSİZ SEDASIZ AYRILMA DÖNEMİ SONA ERİYOR

Daha öncede WhatsApp yeni güncellemesi ile herkesi şaşırtmıştı. Eski sürümde gruptan çıktığınız zaman size bildirim gelmiyor ve çıkan kişi gruptan sessiz sedasız ayrılıyordu. Ancak yeni güncelleme ile grupta olan kullanıcılara bildirim gitmeye başladı.

İSTEDİĞİNİZ KULLANICILAR BU ÖZELLİĞİ GÖRECEK

Öte yandan çevrimiçi durumunda sizleri kimlerin görebileceği üzerine çalışmalar tam gaz devam ediyor. Yakında özellik tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacak. Zuckerberg ise güncellemeyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"WhatsApp'a yeni gizlilik özellikleri geliyor: herkesi bilgilendirmeden grup sohbetlerinden çıkın, çevrimiçi olduğunuzu kimlerin görebileceğini kontrol edin ve bir kez görüntülendiğinde ekran görüntüsü alınmasını önleyin. Mesajlarınızı korumanın ve yüz yüze görüşmeler kadar gizli ve güvenli tutmanın yeni yollarını geliştirmeye devam edeceğiz."

ÇEVRİMİÇİ OLMADAN WHATSAPP'I KULLANABİLMEK

Peki çevrimiçi olmadan nasıl WhatsApp kullana biliriz? WhatsApp Web ve Masaüstü sürümleri için kullanılabilir. İnsanlar artık bu mesajlaşma uygulamasını, telefonlarının çevrimiçi olmasına gerek kalmadan aynı anda dört adede kadar bağlı cihazda kullanma seçeneğine sahip. Bu, temel olarak, telefonunuz kapalı olsa bile, (dizüstü bilgisayar) Web veya masaüstü sürümünden WhatsApp'a erişebileceğiniz anlamına gelir.

a3-38.jpg

Kullanıcıların bazı durumlarda WhatsApp'ın bir düzeltme üzerinde çalıştığı bazı senkronizasyon sorunlarına tanık olabileceğini unutmayın. Şirket, bağlı cihazlarda WhatsApp'ı kullanmak için telefonunuzun çevrimiçi kalmasına gerek olmadığını, ancak telefonunuzu 14 günden fazla kullanmazsanız bağlı cihazlarınızın oturumunun kapatılacağını belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN