Bir startup nasıl büyür?

Bir startup nasıl büyür?

Goethe Üniversitesi ve Techquartier isimli inovasyon platformu start up’ları inceleyen çok sayıda akademik araştırma ve girişimcilerle yapılan görüşmelerle başarıyı etkileyen ana faktörleri tespit etti. Start up girişmelerinin başarılı olmasında otantik fikir, kurumsallaşma ve şirket için iletişim ana rolü oynuyor.

KARAR/ALMANYA

Yeni bir startup girişiminden orta ölçekli başarılı bir dijital işletmeye dönüşüm zorlu ve uzun bir yol. Çok sayıda startup girişimi hedeflerine ulaşamadan kapanıyor. Başarıyı etkileyen ana faktörler ise girişiminin ne denli otantik olduğu, gelişim alt yapısının ne derece profesyonel yapılandırıldığı ve şirket için iletişimin ne denli başarılı olduğu şeklinde sıralanıyor.

AKADEMİK ARAŞTIRMALAR İNCELENDİ

Frankfurt’ta bulunan Goethe Üniversitesi ve Techquartier isimli inovasyon platformu startup’ları inceleyen çok sayıda akademik araştırma ve girişimcilerle yapılan görüşmelerle başarıyı etkileyen ana faktörleri tespit etmeye çalıştı. Araştırmada .aşarılı olduğu kabul edilen startuplar scale-up olarak tanımlanıyor. Scale up seviyesine gelmek için bir startup’ın en az 10 çalışanı olması ve üç yıl boyunca peş peşe hem çalışan sayısını hemde bütçesini yüzde 20 oranında arttırması gerekiyor.

FİKİR ORJİNAL OLMALI

Araştırma ve röportajlardan star up’ların başarıya ulaşmasını etkiyene bir çok faktör tespit edildi. Ancak bu faktörlerden en fazla dikkat çeken üç madde fikrin otantik olması, yeni şirketlerdeki hiyerarşinin oluşumu ve şirket için iletişim. Araştırmaya göre sunalan hizmetin otantik olması star up’un temel bileşeni. Kurucu ekip yeni startup’ın vaad ettiği hizmetlere inanıp sahip çıkarsa, bu ürünün başarıya olmasında ve çalışanların projeye duygusal bağlar geliştirmesinde belirleyinci bir etken.

HİYERARŞİ KURULMASI

Yeni kurulup hızla gelişen startup girişemlerinde en yoğun yaşanan sorunlardan birisi gelişme ve büyümeyle otomatik olarak k ortaya çıkan hiyerarşinin yapılandırılması. .Girişimin başlangıcında çoşkuyla verilen emeğin, düzenli yapılar ve süreçlere dönüşmesi gerekiyor. Ancak araştırmada scale up düzeyine geliş sürecinde çalışanların bir çok şeyi deneyip, çok sayıda hata yapmasının girişime katı bir hiyerarşiden daha fazla katkı sağladığına da dikkat çekiliyor.

VE İLETİŞİM

Başarının bir diğer temel faktörü ise iletişim. Çalışan sayısının artması hizmet alanının gelişmesi durumunda da çalışanlar arasında yoğun iletişimin devam etmesi önemli bir kriter. Girişimin sorunları ve başarıları hakkında transparent bilgiler, düzenli feadbeck toplantıları ile kurucuların bürolara saklanmak yerine ulaşılabilir olması şirket için iletişimi olmazsa olmazı olarak değerlendiriliyor.

Araştırmacılar yukardaki temel kriterlerin başarıya giden yolda önemli rol oyacağını söylüyor. Ancak bu kriterlerin yerine getirilmesi durumda da çözülmesi mümkün olmayan bir sorun ar. O da finans. Avrupa’daki startup girişimleri hılı büyümenin en temel faktörü olan finans desteğinin ABD’ye kıyasla çok düşük olduğundan şikayetçi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN