WhatsApp'ta birinin sizi engellendiğini düşünenler dikkat! bu sorunu oldukça basit bir şekilde çözebilirsiniz

WhatsApp'ta birinin sizi engellendiğini düşünenler dikkat! bu sorunu oldukça basit bir şekilde çözebilirsiniz

Dünyanın en çok kullanılan haberleşme araçlarının gelen WhatsApp'taki sorunlardan biri de sizi birinin engelleyip engellemediğini öğrenebilmek. Bu sorunun çözümü aslında oldukça basit. Aşağıda size anlatacağımız yöntemle bu işin üstesinden gelebilirsiniz...

Birinin sizi görmezden gelip gelmediğini veya telefon numaranızı gerçekten bloke edip etmediğini hiç merak ettiniz mi? WhatsApp'ta bazen yanıt almak veya karşı tarafa yazmak zor olabilir. Birisi tarafından kara listeye alınıp alınmadığınızı ve engellenen kişiler listesinde olup olmadığınızı belirlemenize yardımcı olacak ipuçlarını keşfedin.

WhatsApp, dünya çapında en yaygın kullanılan anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Bu platform aracılığıyla arkadaşlarınıza, ailenize, tanıdıklarınıza ve iş arkadaşlarınıza mesaj ve medya içeriği gönderebilirsiniz. Ancak gizlilik ayarları ve Bu kişiyi engelle butonu sayesinde bu mesajlar Whatsapp tarafından otomatik olarak yok sayılabilir. Ve iyi bir nedenle, telefonunuza birinin mesajlarını almak zorunda değilsiniz. Muhataplarınız tarafından engellenen kişilerden biri olup olmadığınızı bilmek hala mümkündür.

1-004.jpg

WHATSAPP'TA BİRİ NASIL ENGELLENİR?

Hayatınızda mesajlarını görmek istemediğiniz biri varsa, onları kolayca engelleyebilirsiniz.

WhatsApp ayarlarında “Hesap”a, ardından “Gizlilik”e ve ardından “Engellenen kişiler”e gidin. Sağ üstteki artı işaretiyle kişi listenizden birini ekleyebilirsiniz.

Bir yabancı size mesaj gönderirse uzak tutmak için başka bir seçenek daha var, profili açmak için konuşmanın üst kısmındaki telefon numarasına dokunun. En altta “Engelle” seçeneğini bulacaksınız. Bu, onun mesajlarını almayı durdurmanıza izin verecektir.

2-003.jpg

BİRİSİ TARAFINDAN ENGELLENDİĞİNİZİ NASIL ANLARSINIZ?

Karşı tarafın mesajlarını sonlandırma seçeneğiniz varsa, birisi tarafından engellendiğinizi nasıl anlarsınız? Bunu özellikle uygulamada göremezsiniz, ancak bunu doğrulamak için ipuçları var.,

İlk kanıt elbette kişinin uzun süredir mesajlarınıza cevap vermemesi ama bu kişinin sizi engellediğini düşünmek için yeterli değil.

Başka bir ipucu da, bu kişinin kişiniz olarak en son ne zaman oturum açtığını artık görememenizdir. Bu, aynı zamanda, o kişi gizlilik ayarlarında devre dışı bırakmış olabileceğinden bir garanti değildir.

Ayrıca, okundu bilgisi mesajlarınızın yanındaki onay işaretleri olan üçüncü bir ipucu da var. Onay işareti, mesajınızın gönderildiği ancak alıcı tarafından alınmadığı anlamına gelir; iki onay işareti, mesajın alındığını onaylar. Engellenen kişilerden gelen mesajlar gelmiyor. Yani ikinci bir tik işareti görmezseniz, büyük ihtimalle karşı taraf sizi engellemiştir. Bu öğe aynı zamanda muhatapınızın sizi engellediği de kesin değildir çünkü bu kişi telefonunu da kapatabilir.

Son çare WhatsApp üzerinden aramayı denemektir. Engellenirseniz bir telefon görüşmesi yapılmayacaktır.

Yalnızca telefon numarasını engelleyen kişi, kişileri kara listeden çıkarabilir ve engellerini kaldırabilir.

Kendinize sormanız gereken soru, karşı tarafın sizi neden engellediğini farklı bir şekilde bilmek isteyip istemediğinizdir. Artık mesajlarınızı neden almak istemediğini yüksek sesle sorabilirsiniz. Bu yüzden mesajlarınızı bekliyor olma ihtimali çok azdır ve onları kabul etmek daha iyi olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN