CES 2016 rakamlarıyla rekorlarını güncelledi

CES 2016 rakamlarıyla rekorlarını güncelledi

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği etkinliği CES, 2016 yılını rekor büyüme rakamlarıyla kapattı. Yeni rakamlar okuyanları şaşırtıyor.

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği etkinliği CES 2016 yılını rekor rakamlar elde ederek geride bıraktı.

2,47 milyon metrekare alan üzerine kurulu olan CES etkinliğine bu sene 3.800'den fazla firma kendi alanı ile katıldı.

Etkinliği 170 binden fazla sektör temsilcisi ziyaret etti. Bu rakam çok önemli zira CES dileyen herkesin katılıp ziyaret edebildiği bir etkinlik değil. Mutlaka tüketici elektroniği sektöründe faaliyet göstermeniz veya sektör ile iş ilişkisi içinde bulunmanız gerekiyor.

170 binden fazla ziyaretçinin 50 binden fazlası ABD dışından sadece bu etkinlik için Las Vegas kentine geldi.

Öte yandan fuara 100'den fazla ülkeden 150'nin üstünde temsilci heyet katıldı. Fuarda ilk kez ABD Küba Büyükelçiliği tarafından davet edilen Küba temsilci heyeti de ziyaret etti.

Fuar tüm büyüklüğü ve ihtişamı ile 6.000'den fazla medya mensubunun da katılımı ile tüm dünyada büyük bir yankı elde etti. 5-9 Ocak tarihleri arasında #CES2016 etiketi ile 1.278.870 tweet atılırken bu tweetler 15,2 milyar kez görüntülendi.

Ayrıca fuarın her geçen sene büyüyen alanlarından birisi olan ve girişimcilik ekosistemine yönelik kurulan Eureka Park alanına bu sene 500'den fazla girişimci firma katıldı. Geçen sene 375 olan bu rakam böylece bir senede yüzde 33 oranında artmış oldu.

Yeni CES etkinlikleri yolda

11-13 Mayıs tarihleri arasında Çin'in Shanghai kentinde CES 2016 Asia etkinliği düzenlenecek. Bu etkinlik için CTA organizasyonu CES ile bağlantılı olan pek çok toplantı ve etkinliği tüm dünyada gerçekleştirecek.

CES 2017 

CES 2017 ise 2017 yılının 5-8 Ocak tarihleri arasında yine ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN