Çin'in roketi aya çarptı, fotoğraflarını NASA çekti

Çin'in roketi aya çarptı, fotoğraflarını NASA çekti

Çin'e ait Long March C3 roketi aya düşerek bir krater açılmasına neden olmuştu. Başta SpaceX'e ait olduğu düşünülen roketin aslında Çin'e ait olduğu ortaya çıkınca uzay çöplerinden duyulan endişeler de gündeme getirilmişti. NASA söz konusu roketin görüntülerini paylaştı.

Çin'e ait roket 2022'nin başlarında Ay'a düşerek bir kraterin açılmasına neden olmuş ve bu durum uzay çöplerinin yarattığı tehlikelerin tekrar gündeme gelmesine neden olmuştu.

NASA söz konusu roketin fotoğraflarını çekerek kamuoyuyla paylaştı.

moon.png

AY YÜZEYİNE ZARAR VERDİ

shiftdelete.net'ten Emre Özdoğan'ın haberine göre, NASA’nın yayınladığı görüntüde roketin Ay yüzeyine verdiği zarar açıkça görülüyor.

Ay’ın varlığını tehdit eden bir hasar olmasa da gelecekte uzay çöplerinin ay yüzeyinde yeni kraterler açabileceği endişesi, paniğe neden oluyor.

2014 yılında uzaya gönderilip sonrasında roket sisteminden bir parçayı uzaya bırakan Long March 3C, bıraktığı parça ile yıllar sonra Ay’a çarpabilmişti.

spaceX ZANNEDİLMİŞTİ

Hertzsprung kraterinin yakınlarında oluşan hasarla ilgili henüz fazla bir detay yok ancak bu yılın başında veriler daha bulanıktı ve uydu parçasının SpaceX’e ait olduğu sanılıyordu.

Dolayısıyla böyle bir karenin kamuyla paylaşılması bile büyük bir olay olarak nitelendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN