Çinli hacker grubundan cep telefonlarına siber saldırı iddiası

Çinli hacker grubundan cep telefonlarına siber saldırı iddiası

Cep telefonu kullanıcıların sistemlerine sızmaya çalışan yeni bir global bir hacker saldırısı tespit edildi. Çin kökenli olduğu iddia edilen bir hacker grubunun 2017 yılınan beri dünya genelinde cep telefonu kullanıcılarının verilerin depolandığı data banklara sızmaya çalıştığı bildirildi.

KARAR/ALMANYA

Yeni global saldırı ABD-İsrail IT Güvenlik Firması Cybereason tarafından tespit edildi. Çinli hackerler telefon görüşmeleri ve mesajları izlemiyor. İzlenen bilgiler, istihbarat için en az konuşma ve haberleşme içerikleri kadar değerli olan görüşmeler hakkındaki verilerden oluşuyor.

KİMLİĞE KADAR ULAŞABİLİYORLAR

Bu veriler görüşmeyi yapan kişileri kimliği, konuşmaların süresi ve zamanı, kullanılan cihazlar ve cihazların coğrafi konumu (Görüşmeyi yapanların bulunduğu konum) gibi bilgilerden oluşuyor. Hackerler bu veriler ışığında kimin kimle ne kadar, ne zaman ve nerde konuştuğu bilgilerini ediniyor.

SADECE 20 KİŞİ İZLENDİ

Cybereason Tehdit Araştırmaları Bölümü Şefi Assaf Dahan, saldırıyı gerçekleştirenler teorik olarak yüzbinlerce cep telefonu kullancısının bilgilerine ulaşabileceklerini ancak sadece 20 kişiyi izlediklerini açıkladı. Bu kişilerin kimler oldukları ve niçin takip edildikleri konusunda bir bilgi bulunmuyor. Daha önce de Kasperky Lap adıyla tespit edilen bir hacker saldırısında da hackerler yüzbinlerce bilgisayarı hackleme imkanına sahipken, bir kaç MAC adresini izlemişlerdi.

'DEVLET DESTEKLİ GRUP' İDDİASI

Cybereason hangi mobil hat sunucularının saldırıya uğradığı konusunda bilgi vermezken ABD'de yayımlanan Wired isimli dergide saldırının Asya, Avrupa, Afrika ve Yakın Doğu’da bulunan en az on büyük ve küçük işletmeye karşı yapıldığını yazıldı. Cybereason saldırıyı devlet destekli bir Çin hacker grubunun yaptığı yönünde önemli ipuçları olduğunu açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN