Çok daha akıllı robotlar CES 2017’ye geliyor

Çok daha akıllı robotlar CES 2017’ye geliyor

Yapay zeka alanındaki gelişmelerin son örnekleri CES 2017’de görücüye çıkacak robotlarla sergilenecek.

Dünyanın en önemli teknoloji fuarları arasındaki CES 2017, ABD’nin eğlence başkenti Las Vegas’ta başlıyor. Fuarın öne çıkan yenilikleri arasında yeni nesil ve ‘çok daha akıllı’ robotlar da var.

Uzun yıllar boyunca beklentilerin bir hayli altında kalan yapay zeka geliştirmelerinin özellikle geçtiğimiz yıl ciddi boyutlara ulaştığı biliniyor. İşte tam da bu noktada CES 2017’nin gelişmiş yeni nesil robotların fuarı olması muhtemel.

HIS analisti Dinesh Kithany, fuarda önceki yıllara göre çok daha fazla robotun sahne alacağına işaret ederek şirketlerin robotlarla ne yapılmak istendiğini keşfetmek istediklerini, bu nedenle çoğu konsept olmakla birlikte birçok farklı türün görüleceğini sözlerine ekliyor.

Tüketiciler için robotlar genellikle üç kategoride ele alınıyor. Havuz temizleme robotları gibi hizmet robotları; insansı özelliklere sahip olan ve sizi eğlendiren sosyal robotlar ve tamamen insansı robotlar; bunlar örneğin yaşlılarla ilgileniyor, bakımlarını yerine getiriyorlar.

2015’te toplam 5 milyon adet olan ev robotları sevkiyatının 2020’de 20 milyona ulaşması bekleniyor. Samsung, LG gibi tüketici elektroniği şirketlerinin bu alanda yeniliklerin peşinde oldukları da biliniyor.

Özellikle sesli komutlara daha iyi tepkiler, daha iyi çevre analizi ve öğrenme özellikleri bu sene ki CES 2017 robotlarında öne çıkacak detaylar olacak.

Frupper adlı esnek, duyarlı bir cilde sahip gerçekçi insan robotu da CES 2017’de merakla beklenenler arasında. Ayrıca çocuklara kodlama öğreten eğitim odaklı bir dizi yeni robot da fuarın dikkat çekenleri arasında yer alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN