Crysis serisi XBox One'a geldi! Teknoloji haberleri

Crysis serisi XBox One'a geldi! Teknoloji haberleri

Crytek stüdyosu tarafından geliştirilen ve oyun dünyasına damga vurarak efsane serilerden biri olan Crysis, şimdi de geri uyumluluk sistemine eklendi. Crytek'ten yapılan açıklamaya göre, Xbox Store üzerinden satışa sunulan Crysis serisi, artık Xbox One oyuncuları tarafından da oynanabilecek.

Microsoft’un Xbox One için geliştirdiği geri uyumluluk özelliği ile klasik haline gelmiş birçok eski oyunu Xbox One konsolunda oynamak mümkün oluyor. Bu özellik ile 500’ün üzerindeki eski oyunlar, dijital olarak satın alınabiliyor ya da eski Xbox oyun diski kullanılarak yeni nesil konsolda oynanabiliyor. Konsol sahipleri, bu özelliği kullanarak artık Crysis serisini de oynayabilecek.

Verilen bilgiye göre, ilk Crysis oyunu, sisteme bir süre önce eklenmişti, Crytek firması ve Microsoft’un verdiği bu karar ile seri, geri uyumluluk sistemi üzerinde tamamlanmış oldu. Bu efsaneyi oynamak isteyen oyuncular, 3 oyun için toplamda 60 dolar ödeyerek seriye sahip olabilecek ve yeni nesil konsollarında oynayabilecek.

CRYSİS OYUNU HAKKINDA

Crysis, Crytek tarafından geliştirilen Electronic Arts tarafından Windows işletim sistemi için dağıtılan bir bilim kurgu birinci şahıs nişancı Video oyunudur. Aynı serideki planlanmış üçlemenin ilk oyunudur.

Crysis Kuzey Amerika'da 13 Kasım 2007'de, Avustralya'da 15 Kasım'da, Avrupa'da 16 Kasım'da, Yeni Zelanda'da 23 Kasım'da ve Rusya'da 29 Kasım'da satışa sunulmuştur.

18 Eylül 2008'de, Crysis'in satışa sunulmasından yaklaşık bir yıl sonra, internet dağıtım servisi Steam aracılığıyla indirilme olanağı sağlanmıştır.

NPD Group ajansı ilk satış rakamlarına göre oyunun ticari başarısızlığa uğradığını saptamıştır. Buna karşın «EA Q3 2008 Earnings Conference Call» (Türkçe: EA 3. Çeyrek 2008 Gelirleri Konferans Görüşmesi) esnasında Crysis oyununun söz konusu finansal çeyrekte dünya çapında 1 milyon kopyadan fazla sattığı bildirmiştir. Haziran 2008 sonunda oyunun dünya çapında 1,5 milyon kopyanın üzerinde bir satış yapmıştır.

Crysis 'teki olaylar Kuzey Kore sahili yakınlarında bulunan adada antik bir uzaylı mekiği keşfedildiği 2020 yılı gelecek kurgusu içerisinde gelişmektedir. Tek oyunculu mücadele bölümü Nomad lakaplı Birleşik Devletler Delta ekibinde görev yapmakta olan Jake Dunn adında bir askerin rolünü takdim etmektedir. Nomad geleceğe ait çeşitli silah ve ekipmanlarla özellikle de bir Nano Giysi (İngilizce: Nano Muscle Suit) ile donanmıştır. Oyuncu Crysis 'te Kuzey Kore ordusu ve uzaylı düşmanlar karşısında dört farklı konumda savaşmaktadır: Tropik ada ormanı, Buz kürenin içerisi (aynı ormandan oluşmaktadır fakat donmuş bir vaziyettedir), yerçekimi bulunmayan bir uzay gemisi ve Amerikan uçak gemisi.

Crysis'in oyun motoru, CryEngine 2, grafik işleyicisi için yeni API, DirectX 10 kullanmakta ve Crytek'in bu oyunu oluşturmak için kullandığı harita düzenleyicisi Sandbox'u kapsamaktadır.

5 Haziran 2008'de eklenti paketi Crysis Warhead duyurulmuştur. Warhead 18 Eylül 2008'de perakende ve steam olarak satışa sunulmuştur.

KONUSU

Bir bilgisayar oyunu olan Crysis, çoğu oyuda olduğu gibi konusunu iki parçaya ayırmak mümkündür: oyun öncesi konu ve oyun sırasında gelişen konu. Buna rağmen diğer oyunlardan ana farkı Crysis'i oynayan vasat oyuncuların oyun öncesi konuyu bilmemesidir. Bilinmeyen başka bir nokta ise ya konuya yardımcı olma eğilimi ya da Half-Life oyunu serisinde olduğu gibi konuyu özellikle saklamalarıdır.

Oyun içinde, oyun öncesi konuya ilişkin tüm verileri toplamak mümkündür. Oyun içi mekanlarda gazete sayfaları bir hayli etrafa saçılmıştır. Oyundaki yapıların kalitesi maksimum düzeye getirilirse kısa mesafelerden bu sayfalara güç bela bakılırabilir ayrıca optik nişangah ve dürbünler kullanılarak gazetedeki manşet, altbaşlıkları ve görselleri net biçimde görmek mümkündür. 2020 yılında Kore mekanlarında Kore'nin kurgusal önderi Kim Jong Juul 'un portreleri görülebilmektedir. Buna karşın konu hakkındaki en geniş açıklamalar BBC kanalının vermiş olduğu Kuzey Kore'nin jeopolitik alandaki durumu, Amerika Birleşik Devletleri'nin Lingshan adalarına ilişkin maksatları ve ABD ordularının adanın ele geçirilmesi için yürüttükleri muharebe harekâtları ayrıntıları hakkındaki yayınlarıdır. Radyo alıcıları oyunun değişik bölümlerinde ve aynı zamanda çıkartma yapmakta olan araçlarda bulunabilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN