Dikkat Edin! WhatsApp Bu İşemleri Yapanların Hesabını Anında Kapatıyor!

Dikkat Edin! WhatsApp Bu İşemleri Yapanların Hesabını Anında Kapatıyor!

Artık hepimizin cihazlarında sosyal iletişim uygulaması olan WhatsApp uygulaması yüklü. Bu durum aslında sevdiklerimizle iletişimde kalmak için vazgeçilmez hale geldi ve onsuz yapmak neredeyse imkansız. Ancak, bazı durumlarda hesabınızın silinmesine maruz kalabileceğinizi ve onu kullanma yeteneğinizi kaybedebileceğinizi herkes bilmiyor.

Aslında, daha önceki bir haberimizde gördüğünüz gibi, WhatsApp belirli eylemlerde bulunanlara karşı çok tavizsiz olabilir. Hesabınız istenmeyen mesajlar veya spam kampanyaları göndermek için kısıtlanmış olabilir. Veya örneğin aynı cihazda iki hesabı etkinleştirmek için WhatsApp "klonlarını" indirip kullananlar için. Pek çok kişinin kişisel veya mesleki nedenlerle bu ihtiyacı olmasına rağmen, şu anda bu operasyona izin verilmemektedir. Ancak, sorunu çözmenin tamamen yasal ve risksiz birkaç yolu vardır.

Bu yasa dışı uygulamalara ek olarak WhatsApp, "veri kazıma" işlemleri yapanlara dahi hesabı bloke etme kararı alabilir. Ama bu ne demek? Sonraki satırlarda öğrenelim.

haberici1.jpeg

WHATSAPP BU İŞLEMLERİ YAPANLARIN HESABINI ASKIYA ALIYOR

Web kazıma, verilerin web sitelerinden, yazılımlardan veya uygulamalardan çıkarıldığı bir bilgisayar tekniğidir. Genellikle tüm bunlar, verileri ve meta verileri arayan, dönüştüren, depolayan ve ardından bunları analiz eden botların kullanımıyla gerçekleştirilir. Bu veriler daha sonra hem yasal hem de yasa dışı çeşitli amaçlar için kullanılır. Meşru amaçlarla veri toplayan ve işleyen birçok bot ve profesyonel var. Örneğin, veriler pazarlama amacıyla, fiyatları karşılaştırmak veya belirli bir konuyla ilgili "duyguyu" analiz etmek için çıkarılabilir.

Ancak tam tersine, verileri yasa dışı amaçlarla tahmin eden bilgisayar korsanları ve dolandırıcılar tarafından işletilen botlar da vardır. İkincisi, örneğin hassas verilerin kâr veya kontrol amacıyla yayınlanmasını içerir. Veya kişisel, hassas ve finansal verilerin sahibinin izni olmadan toplanması ve işlenmesi. Dolayısıyla bu uygulamaları istismar edenler çeşitli hakları ihlal edebilirler. Telif hakkı ihlalinden, sözleşme koşullarının ihlaline ve mahremiyet ihlaline kadar uzanıyor.

haberici2-003.jpg

WHATSAPP BU ŞARTLAR ALTINDA NASIL GİDİYOR?

Resmi WhatsApp web sitesinde bu işlemleri yapanlar için sonuçları nettir . Telefon numaralarını, profil resimlerini, durumları bulmak ve kaydetmek için kazıma programlarını kullananlar gerçekten büyük bir risk alıyor olabilirler. Bazı hesaplar kalıcı olarak bile askıya alınabilir. Bu nedenle, gözlerinizi açık tutun çünkü WhatsApp web kazıma yapanların hesabını askıya alabilir, hatta silebilir. Bu nedenle tavsiye, uygulamayı her zaman doğru ve bilinçli bir şekilde, WhatsApp'ın hüküm ve koşullarına saygı duyarak kullanmanızdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN