Dolandırıcılar Kullanıcıları Kandırmak Ve Paralarını Çalmak İçin Whatsapp'ı Nasıl Kullanıyor

Dolandırıcılar Kullanıcıları Kandırmak Ve Paralarını Çalmak İçin Whatsapp'ı Nasıl Kullanıyor

Günlük mesajlaşmanın ve görüşmenin bir parçası olan whatsapp, dolandırıcıların hedefi haline nasıl geldi? Whatsapp kullanırken dikkat etmemiz gereken konular nedir? İşte tüm sorularınızın cevabı haberimizde saklı...

Giderek daha fazla insanın dijitalleşmesiyle çevrimiçi dolandırıcılık da artıyor. İnsanları aldatmanın en yaygın yollarından biri QR kodlarıdır. İşte whatsapp dolandırıcılığı hakkında bilmeniz gereken her şey...

UPI tabanlı uygulamaları kullanan herkese ödeme yapmak artık daha kolay hale geldi. WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamaları artık para gönderme ve alma seçeneği de sunuyor, bu da arkadaşlara ve aile üyelerine ödeme yapmayı kolaylaştırıyor. Oldukça basit. Yapmanız gereken tek şey QR kodu okutmak, tutarı girmek ve göndermek. Şu an itibariyle, WhatsApp'ta işlem yapmak için herhangi bir ücret alınmıyor, bu harika. İnsanlar artık çevrimiçi olarak kolayca ödeme yapma rahatlığına sahipken, dolandırıcılar da onları biraz para kazanmaları için kandırmanın yollarını buldu.

basliksiz-2.jpg

DOLANDIRICILAR KULLANICILARI KANDIRMAK VE PARALARINI ÇALMAK İÇİN WHATSAPP'I NASIL KULLANIYOR?

QR kodu yalnızca bir dükkan sahibine, arkadaşlara veya herhangi bir hizmete ödeme yapmanız gerektiğinde kullanılır. Para almak için hiçbir zaman QR kodunu taramanıza gerek yok, bu da bazı kullanıcıların hala farkında olmadığı ve dolandırıcıların bundan yararlandığı bir şey. Örneğin, çevrimiçi web siteleri aracılığıyla bir ürün satmanız gerekir, böylece tüm ayrıntıları platforma koyarsınız. Dolandırıcılar, öğenizle ilgilendiklerini size gösterebilir ve ardından alıcı gibi davranabilir. Bundan sonra, WhatsApp'ta sizinle bir QR kodu paylaşabilir ve parayı banka hesabından almak için Google Pay veya başka herhangi bir UPI tabanlı hizmeti kullanarak kodu taramanızı isteyebilirler. Bu, parayı almak yerine dolandırıcıya ödeyeceğiniz için başınızı büyük belaya sokar.

basliksiz-3.jpg

WHATSAPP DOLANDIRICILIĞI QR KODLARI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Online ödemenin nasıl çalıştığını bilmeyenler bir şekilde bu tuzağa düşecek ve para kaybedeceklerdir. Bu popüler bir numaradır. Dolandırıcıların insanları kandırmak için farklı yolları olduğunu unutmayın, bu yüzden dikkatli olmalısınız. Çevrimiçi ödemeler hakkında fazla bir şey bilmiyorsanız, ya bunu öğrenin ya da nakit ödeme yapmak her zaman daha iyidir. Buna ek olarak, birine ödeme yapmanız gerektiğinde, WhatsApp'ta bir QR kodunu taradıktan sonra her zaman adı veya UPI kimliğini iki kez kontrol etmeli ve ardından ödeme yapmalısınız. Dolandırıcılar ayrıca WhatsApp üzerinden size bir QR kodu gönderebilir ve bir UPI uygulaması kullanarak taramanızı ve temel olarak bankacılık uygulamanız için belirlediğiniz mobil PIN olan MPIN'i girmenizi isteyebilir.

AMAN DİKKAT

Ayrıca, WhatsApp herhangi bir kişiyi bir QR kodu kullanarak kaydetmenize bile izin verir, bu nedenle kullanıcılar WhatsApp QR kodlarını yalnızca güvendikleri kişilerle paylaşmalıdır. Birinin WhatsApp QR kodunuzu diğer kişilere iletmesi mümkündür, bu kişiler daha sonra kodunuzu tarayarak sizi kişi olarak ekleyebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN