Dünyamız için kötü haber

Dünyamız için kötü haber

Yeşil gezegenimiz için çok kötü bir haber daha geldi. Scripps Okyanusbilim Enstitüsü’nde çalışan araştırmacılar, geçen cumartesi günü Hawaii’deki Mauna Loa Gözlemevi’nde CO2 yoğunluğunun 415.26 ppm’ye ulaştığını açıkladı.

Atmosferdeki karbondioksit yoğunluğunun, insanlığın başlangıcından beri ilk defa bu seviyeye ulaştı.

2017 yılında atmosferdeki karbon kirliliği 410 pmm’yi geçerek rekor kırmıştı. Üzerinden daha iki yıl geçmeden bu rekor da kırıldı.

Bu artışın nedeni ise fosil yakıt kullanımı. Uğruna savaşlar verilen petrol sadece savaşlarla değil bizzat kendisi de habitata ve insanlara zarar vermeye devam ediyor.

19-05/15/aurora-3527300-1280-4ouw.jpg

415,26 PPM NE ANLAMA GELİYOR?

Karbon kirliliği bu şekilde artmaya devam ederse, daha fazla ısı gezegenimizde hapsolacak. küresel ısınmanın geleceğini, Dünya’nın yüz milyonlarca yıl önceki uzak ve buharlı geçmişinden gelmiş gibi gösterecek.

Dünya en son bu kadar yüksek ısıya çıktığında, Güney Kutbu’nda ağaçlar olduğunu ortaya koyan bir araştırma sonucu da var.

19-05/15/polar-bear-2199534-1280-dlb9.jpg

Günümüz için uzak olan en kötü karbondioksit senaryosuna göre çökmüş ve yaşanmaz hale gelmiş bir Dünya gelecekte insanoğlunu bekliyor. Şimdiden önlem alınmazsa dünya ileride zehirli bir gezegene dönüşecek ve yaşam yavaş yavaş ortadan kalkacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN