E-Vone CES'te akıllı ayakkabılarını sergiliyor

E-Vone CES'te akıllı ayakkabılarını sergiliyor

Fransız merkezli şirket E-vone CES 2018’de düşme algılama ve uyarı sistemi bulunan GPS destekli akıllı ayakkabılarını tanıttı.

Giyilebilir teknolojilerin hızla büyüdüğü günlerde Fransa merkezli E-vone şirketi akıllı ayakkabılarıyla bu akıma katılıyor. Yaşlılar, işçiler ve gezginler için tasarlanan bu ayakkabılar düşme algılama uyarı sistemi ve dahili GPS barındırıyor.

Spor ayakkabısı, yürüyüş botu ve iş botu gibi çeşitleri bulunan ayakkabılar içine yerleştirilen cihaz sayesinde düşme ve anormal hareketleri algılayabiliyor. Böyle bir hareket tespit ettiğinde ise bunu otomatik olarak daha önceden belirlediğiniz kişiye ya da acil servislere haber veriyor.

18-01/08/evone.jpg

120’den fazla ülkenin GSM’iyle iletişim kurabilen ayakkabı GPS ve LoRA antenlerinin yanı sıra jiroskop ve ivme ölçer gibi sensörler de barındırıyor. 

E-Vone’un akıllı ayakkabıları önümüzdeki 6 ay içerisinde raflardaki yerini alacak. Fiyatları hakkında kesin bir miktar söylenmese de $100 - $150 arası olması tahmin ediliyor. Bu fiyata ek olarak da alarm sistemi için aylık $20 gibi bir ücretin talep edilmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN