En Taksi nedir? En Taksi uygulaması nasıl çalışır? Bakan Ersoy EN Taksi uygulamasını tanıttı

En Taksi nedir? En Taksi uygulaması nasıl çalışır? Bakan Ersoy EN Taksi uygulamasını tanıttı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Havalimanı'nda ‘EN Taksi’ uygulamasının tanıtım filmini basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna tanıttı. Daha önce İzmir’de de uygulamaya konan sistem büyük ilgi gördü. Peki EN Taksi uygulaması nedir ve nasıl çalışır? İşte detaylar…

İstanbul Havalimanı’nda Bakan Ersoy tarafından EN Taksi uygulaması tanıtıldı. Program sayesinde cep telefonuna yüklenen mobil uygulama üzerinden bir tıkla taksi imkânından faydalanılabiliyor. Peki EN Taksi uygulaması nedir, nereden indirilir ve nasıl kullanılır? İşte detaylar…

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA EN TAKSİ UYGULAMASI TANITILDI

İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'nde gerçekleştirilen toplantıda yolcuların mobil uygulama ve çağrı merkezi yoluyla taksi çağırabileceği ve rezervasyon yapabileceği 'Entaksi' uygulaması Bakan Ersoy tarafından tanıtıldı. Uygulama, taksilerle ilgili şikâyetlere çözüm bulmayı hedeflerken, uygulamaya tüm taksi işletmelerinin geçişinin sağlanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Bakan Ersoy akıllı taksi uygulamasının dünyadaki en çağdaş hizmetlerden biri olduğunu kaydederek, diğer taksi esnaf odaları ile de konuşulacağını ve gönüllü, ardından da gerekirse kanunen bütün taksi işletmelerinin kaydırılmasını isteyeceklerini belirtti. Bugüne dek taksilerden gelen şikâyetlerin bir çoğuna çözüm bulan, oto denetim ve memnuniyeti getiren bir sistemolduğunu savunan Ersoy, İstanbul'daki havalimanlarında görev yapan taksicilere yönelik başlatılan turizm eğitiminin havalimanları haricindeki taksilere de verilmeye başlandığını ve havalimanlarında görev yapan kamu görevlilerine özgün bir eğitim programı verilmesini planladıklarını bildirdi.

EN TAKSİ NEDİR VE NASIL KULLANILIR?

Yeni nesil dijital taksi projesinde bir taksi çağırma uygulaması olan EN Taksi sayesinde cep telefonu üzerinden daha güvenli ve resmî kayı altında bulunan bir taksi hizmeti alınması için tasarlandı. Herhangi bir yerde bulunuyorsanız ve taksiye ihtiyacınız varsa, akıllı telefonunuza indirmiş olduğunuz EN Taksi uygulaması üzerinden bir tık ile en yakın taksiyi ayağınıza kadar çağırabiliyorsunuz.

Cep telefonuna indirilen EN Taksi uygulamasını açın. Mobil uygulama üzerinden bulunduğunuz adrese konum belirterek taksinizi çağırın. Uygulama üzerinden gideceğiniz yeri haritadan da görebilirsiniz.

GERİ BİLDİRİM İMKÂNI

Hizmeti aldıktan sonra geri bildirim de mevcut. Yapılan geri bildirimler; veri havuzunda işlendikten sonra; sürücü hakkında eksi ya da artı puan olarak dönüyor. Sürücüyle ilgili şikâyetler, uygulama üzerinden şeffaf bir şekilde görünürken, söz konusu geri bildirimler müşteriler tarafından kolayca ulaşılabiliyor.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE KADAR ÜCRET ÖDENECEĞİ DE GÖRÜLÜYOR

EN Taksi uygulaması üzerinden çağırdığınız araçla yapacağınız mesafe hesaplanarak gideceğiniz yere ne kadar ücret ödeyeceğinizin bilgisi de paylaşılıyor. Ödemeler kredi kartı ile de yapılıyor. Ayrıca EN Taksi kullanarak gelen taksiyi müşterinin veto etme hakkı da bulunuyor. Taksiye binmek istemiyorsanız vazgeçme şansınız da bulunuyor.

20-02/17/ataksi-mobil-uygulama-girisimi-696x392.png

İLK KEZ İZMİR’DE KULLANILMIŞTI

Türkiye’de ilk defa belediye otoritesi ve meslek odası kontrolünde tek merkezli yeni nesil dijital taksi sistemi EN Taksi uygulaması İzmir‘ de hizmete girmişti.

EN Taksi uygulaması App Store ve Google Play Store üzerinden indirilebiliyor…

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN