Facebook bedava internet programını iptal etti

Facebook bedava internet programını iptal etti

Facebook, dünya geneline sınırsız ve ücretsiz internet hizmeti sağlayabilmek için 4 yıl önce İHA programı başlatmıştı. Şirket tarafından dün paylaşılan bir blog gönderisinde Aquila programının iptal edildiği açıklandı.

Mark Zuckerberg’in en büyük hayallerinden birisi küresel çapta, yüksek hızlı ve bedava internet hizmeti sağlayabilmek. Bu konuyla ilgili olarak 4 yıl önce bir İHA programı başlatmıştı. Aquila ismi verilen hatta test uçuşları bile yapılan devasa drone, dünya genelinde 4 milyar insana yüksek hızlı internet hizmeti vermek için tasarlanmıştı.

Zark Zuckerberg’in en büyük hayallerinden birisi küresel çapta, yüksek hızlı ve bedava internet hizmeti sağlayabilmek. Bu konuyla ilgili olarak 4 yıl önce bir İHA programı başlatmıştı. Aquila ismi verilen hatta test uçuşları bile yapılan devasa drone, dünya genelinde 4 milyar insana yüksek hızlı internet hizmeti vermek için tasarlanmıştı.

Sosyal medya devi, kitlelere internet hizmeti sunabilmek için yazılım ve donanım kısmında Airbus ile çalışmaya devam edecek.

Güneş enerjisiyle çalışan Aquila’nın kanat açıklığı bir Boeing 737 kadardı. Şirket bu uçakla yüksek irtifadan uçarak, erişimi olmayan bölgelere internet dağıtımı yapmayı amaçlıyordu. Ancak 2016 yılında gerçekleştirilen iki test uçuşunda da yapısal bir hata olduğu için başarılı bir iniş gerçekleştirememişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN