Facebook: Çözmek için çalışıyoruz (Instagram, Facebook ve WhatsApp'a erişim sorunu)

Facebook: Çözmek için çalışıyoruz (Instagram, Facebook ve WhatsApp'a erişim sorunu)

Facebook, şirkete ait Facebook, Instagram ve WhatsApp'a erişimle ilgili yaşanan sorun konusunda ilk açıklamayı yaptı. Şirket sorunun genel etkisinin araştırmasının sürdüğünü, çözüm için çalıştıklarını duyurdu.

Facebook'tan yapılan açıklamada "Bazı kullanıcılarımızın fotoğraf ve video yükleme ve göndermesini zorlaştıran bir sorun tespit ettik" denildi. 

Reuters'in haberine göre şirket sorunun genel etkisini hala araştırıyor. 

REKLAM GELİRLERİ GERİ ÖDENECEK Mİ?

Günlük reklam gelirinden on milyonlarca dolar kazanan Facebook işletmelere geri ödeme yapılıp yapılmayacağı ile ilgili açıklama yapmadı. Mart ayında yaşanan benzer bir olayda şirket reklam verenlere geri ödeme yapmayı düşündüğünü açıklamıştı. 

SORUNU KAYNAĞI NE?

İnternet trafiğini küresel olarak izleyen bir şirket olan ThousandEyes "Sorun bir iç altyapı veya uygulama sorunuyla ilişkili görünüyor." açıklamasında bulundu.

KULLANICILAR TWITTER'A YÖNELDİ

Yaşanan erişim sorunu dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook kullanıcılarını rahatsız etti ve birçoğu Twitter'a yöneldi. 14.000'den fazla kullanıcı Instagram ile ilgili sorunlar bildirirken, 7.500 ve 1.600 kullanıcı Facebook ve WhatsApp hakkında şikayette bulundu. 

Dünya çapında erişim aksaklıklarını tespit eden "downdetector.com" internet sitesindeki canlı kesinti haritasına göre çoğunlukla Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri bölgelerinde sorun yaşandı.

ABD'li internet devi Facebook, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'ı 2012'de, mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı 2014'te bünyesine katmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN