Facebook'a bir şok daha: Avrupa Tüketici Örgütü de harekete geçti

Facebook'a bir şok daha: Avrupa Tüketici Örgütü de harekete geçti

Avrupa Tüketici Örgütü (BEUC), WhatsApp’ın hizmet şartlarında ve gizlilik politikasında şeffaf olmadığını veya kullanıcılar tarafından kolayca anlaşılmadığını belirterek Facebook’a ait sohbet hizmetinin getirdiği değişikliklerle ilgili şikayette bulundu.

KARAR | DIŞ HABERLER

Bu yılın başlarında sunulan güncellemeden sonra Facebook’un WhatsApp kullanıcıları hakkında daha fazla bilgiye erişeceği endişesi nedeniyle birçok kişi Signal ve Telegram gibi diğer sohbet uygulamalarına geçmişti.

BEUC Genel Müdürü Monique Goyens, “WhatsApp, kullanıcılarını yeni kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmeye zorlamak için aylardır saldırgan ve inatçı pop-up mesajlarla soru yağmuruna tutuyordu. Kullanıcılara, yeni şartları kabul etmezlerse uygulamaya erişimlerinin kesileceğini söylüyorlar. Ancak tüketiciler aslında neyi kabul ettiklerini bilmiyorlar” dedi.

WhatsApp, yapılan güncellemenin ‘yanlış anlaşıldığını’ öne sürerken, BEUC şikayeti Avrupa Birliği’nin yürütme komisyonuna sundu.

WhatsApp, güncellemeyle ilgili BEUC’a açıklama yapma fırsatını memnuniyetle karşılayacağını bildirdi. WhatsApp’tan yapılan açıklamada, güncelemenin “Facebook ile veri paylaşma yetkisini genişletmediğini ve mesajların gizliliğini etkilemediğini” söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN