Flipboard'un kullanıcı verileri çalındı

Flipboard'un kullanıcı verileri çalındı

İnternette yayınlanan makale ve haberleri tek bir uygulama altında toplayarak kullanıcılarına sunan Flipboard'un hack'lendiği öğrenildi. 9 ay önce siber korsanların saldırısına uğrayan ve bu süre zarfında kullanıcılarının verilerini hacker'lara kaptıran Flipboard'un ne boyutta bir saldırıya maruz kaldığı ise henüz bilinmiyor.

Flipboard, kullanıcılarına konuyla ilgili gönderdiği e-mail'de sosyal güvenlik numaralarının, kredi kartı bilgilerinin veya diğer finansal verilerin ihlal edilmediğini çünkü uygulamanın bunlarla ilgili hiçbir bilgi toplamadığını ifade etti. Şirket, veritabanlarının şifreli olarak korunmasına rağmen, önlem olarak tüm kullanıcı şifrelerini sıfırladığını belirten bir duyuru yayınladı. Bu nedenle servisin tüm kullanıcılarının, Flipboard'a giriş yaptıklarında yeni bir şifre seçmeleri gerekecek.

EK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Üçüncü şahıs hesaplarına bağlanmak için kullanılan tüm dijital belirteçler Flipboard tarafından silindi veya değiştirildi. Güvenlik ve hesap bilgilerinin korunmasına büyük önem verdiğini belirten Flipboard, ayrıca bu tür ihlallerin tekrar yaşanmasını önlemek için ek güvenlik önlemlerinin alındığını da belirtti.

KAÇ KULLANICININ ETKİLENDİĞİ HENÜZ KESİNLEŞMEDİ

İzinsiz girişler 2 Haziran 2018 ve 23 Mart 2019 arasındaki 9 aylık süreçte yaşandı ve uzunca bir süre şirketin yetkilileri tarafından fark edilmedi. Ünlü uygulama, konuyla ilgili daha fazla araştırma yapmak için bir dış güvenlik firmasını da görevlendirdi. Şu anda kaç kullanıcı hesabının etkilendiği bilinmiyor ve Flipboard hala bunu kesinleştirmeye çalışıyor.

Gazete ve makalelerin toplandığı popüler uygulama, Nisan 2018'de aylık 145 milyon kullanıcısı olduğunu belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN