Forward X sahibini takip eden bavulu tanıttı

Forward X sahibini takip eden bavulu tanıttı

Robotik firması Forward X yüz tanıma ve otomatik takip özelliklerine sahip bavulu CX-1'i tanıttı

Forward X, CES 2018 kapsamında tanıttığı otonom bavulun yüz tanıma, otomatik takip etme ve nesnelerden kaçınma özelliklerine sahip dünyadaki ilk bavul olduğunu iddia ediyor.

Küçük bir antreman aşaması ve yüzünüzü tanıttıktan sonra sahibini takip etmekte zorlanmayan bavul bilekliğiniz sayesinde kalabalık arasında sizi kaybetmeden yoluna devam edebiliyor. Karşısına çıkan engelleri de algılayabilen bavul 170 derece açılık bir görüş alanına sahip olduğu için ani dönüşlerde zaman zaman afallayabiliyor.

Bavulunuz çalındığında ya da bavulunuzu kaybettiğinizde bileklik sizi bavulunuzun mesafe dışına çıktığına dair anlık uyarılar gönderiyor. Böylelikle eşyalarınızı bir yerde unutma ya da çalınması gibi olayların önüne geçebiliyorsunuz.

4 saat pil ömrü

En yüksek hızı saatte 7 mil olan bavulun 4 saat pil ömrü bulunuyor. Ayrıca CX-1'in içindeki mobil şarj cihazı sayesinde teknolojik araç gereçlerinizi bavulu kullanarak şarj edebilirsiniz. Bavuldaki pilin çıkarılabilir olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Böylelikle uçağınıza bagaj verirken ya da kontrolden geçerken olası senaryolara karşı endişelenmenize gerek yok.

CX-1 bu yazın başında piyasaya sürülebilir. Ayrıca bavulun isminin değişebileceği de firmadan gelen bilgiler arasında. Bavulun fiyatı konusunda ise henüz bir açıklama yok.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN