Gelecekten gelen otomobil: Chrysler Portal

Gelecekten gelen otomobil: Chrysler Portal

Size geleceğe hızlı bir yolculuk vaat eden, yüz tanıma özellikli ve tamamen elektrikli Chrysler Portal ile tanışın.

Teknolojinin kalbinin attığı ve bizlerin de yerinden takip ettiğimiz yılın en önemli fuarlarından CES 2017, ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenleniyor. Çok sayıda yeni teknolojinin görücüye çıktığı dev etkinlikte adeta bilim kurgu filmlerinden fırlamış bazı otomobiller de sahne alıyor. İşte bunlardan biri Chrysler Portal.

Aile odaklı minivan, şimdilik bir konpsept halinde, yani seri üretimine henüz başlanmış değil. Ancak sunduğu teknolojiyle şimdiden heyecan yarattı bile. Elektrikli otomobil, kendi kendine gidebiliyor ve belki de en çok dikkat çeken özelliklerinin başında fütüristik tasarımı geliyor.

17-01/03/ekran_resmi_2017-01-03_09_32_59.jpg

Asansör gibi yana doğru açılan kapılara sahip araç, iddialı görünümüyle dikkat çekici. Üretici şirket tarafından ‘Ev ve iş arasında köprü vazifesi gören sakin bir ortam’ şeklinde tanımlanıyor.

Tam dolu pille 400 km mesafe katedebilen Chrysler Portal’ın pili 20 dakika içinde ise 240 km menzili katedebilecek seviyede şarj olabiliyor.

Ve belki de en çarpıcı özellik; araç yüz tanıma özelliği ile geliyor. Ekstra güvenlik sağlayan bu özelliği gelecekte birçok araçta standart olması bekleniyor.

17-01/03/ekran_resmi_2017-01-03_09_32_44.jpg

Sesli komutlarla birçok işlemin gerçekleştirilebileceği kaydedilen Portal’ın şimdilik sadece ‘izleyenleri hayrete düşürme’ fonksiyonu bulunuyor.

Seri üretimi veya olası fiyatı hakkında CES 2017 süresince bir bilgi paylaşımı söz konusu değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN