Gençler haberi Instagram’dan alıyor

Gençler haberi Instagram’dan alıyor

Reuters tarafından yapılan bir araştırmaya göre gençlerin en önemli haber kaynağı Instagram.

KARAR / ALMANYA 

Reuters Enstütüsü tarafından hazırlanan Digital News Report başlıkı araştırmaya göre Instagram 18-24 yaşları arasındaki gençler arasında haber kaynağı olarak Facebook ve Twitter’ı geçti. Gençlerin dörtte biri aslında bir fotoğraf platformu olan Instagram’da düzenli olarak haber içerikleri de takip ediyor.

HABER İÇİN GİRMİYORLAR AMA...

Instagram gençler arasında haber kaynağı olarak yüzde 25 ile birinci sırada yer alırken, Youtube ve Facebook yüzde 22 oranından haber kaynağı olarak kullanılıyor. Haberleri WhatsApp üzerinden edinen gençlerin oranı yüzde 10,  Twitter üzerinden edinenler ise yüzde 6 olarak açıklandı. Araştırmada dikkat çeker bir diğer sonuç ise gençlerin Instagram’a haber edinme amaçlı değil  fotoğrafları izlemek için girdikleri bu platformda ek olarak da önlerine çıkan haberleri takip etmesi.

Aynı özellik diğer patlformlar için de geçerli. Gençler haber edinmek amacıyla sosyal medya platformlarına girmiyor sadece önlerine çıkınca bu haberleri okuyorlar. Araştırmaya katılanlardan sadece yüzde 3’ü sırf haber edinmek amacıyla sosyal medya kullandıklarını açıkladı. 

Araştırma bünyesinde insanların haberlere güveni de sorgulandı. Almanya’da internet kullanan yetişkinlerin yarısı okudukları haberlere güvendiklerini söyledi. Internette okunan haberlere inanma oranı diğer ülkelere kıyasla yüksek. Internet haberlerini İngilizlerin yüzde 40’ı Amerikalıların yüzde 32’si, Macarların yüzde 28’si ve Fransızların  da yüzde 24’ü inanıyor. Klasik medya ve resmi televizyonlara olan güven ise internete göre çok yüksek olarak tespit edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN