Google Asis'tan Siri'yi geçti

Google Asis'tan Siri'yi geçti

Piyasada bilinen en önemli dört dijital asistan arasında yapılan kıyasta en başarılı asistan Google asistanı oldu.

KARAR.COM

Dijital asistanların kıyaslandığı bir araştırmada en başarılı asistan Google asistanı çıktı. ABD yatırım şirketi Loup Ventures tarafından yapılan araştırmada Alexa (Amazon), Cortana (Microsoft), Google asistanı ve Apple asistanı Siri yarıştı. Dijital asistanlara sorulan soru ve verilen talimatların yüzde 88’ni doğru cevaplayıp uygulayan Google birinci sırada yer aldı. Araştırmacılar Amazon, Microsoft, Google ve Apple’ın asistanlarına 800 benzeri görev verdi. Araştırma Apple HomePod, Amazon Echo, Google Home Mini ve Microsoft Cortana’yı kullanan Harman Kardon Invoke cihazlarına verilen soru ve talimatlarla yapıldı

SORULARI DOĞRU ANLADILAR

"Kapasitelerin değerlendirilmesi için Asistan görevi doğru anladı mı?" ve "Cevap doğru mu?" şeklinde iki basit kriter belirlendi. Farklı kategorilerde yapılan değerlendirmelerden birisi de şehir bilgisi üzerin yapıldı. Minneapolis ve bu kentin basketbol takımı hakkında sorular soruldu."İlk cafe nerde? Benim için kağıt mendil ısmarlayabilir misin? Uptown’a nasıl giderim? Twins takımı bu akşam nerde oynuyor?" ve "Bana bugün saat 14.00’de Steve’i arayacağımı hatırlat" şeklindeki soru ve görevler verildi. Soruların anlaşılması kategorisinde bütün asistanlar başarılı oldu. Google 800 soru ve talimatı doğru anladı. Home Mod üç, Cortana beş ve Echo 8 soru ve talimatı anlayamadı.

ALEXA ALIŞVERİŞTE BAŞARISIZ

Doğru cevaplar kategorisinde ise Google yüzde 88’lik başarı oranıyla birinci sırada yer aldı. Apple Siri ise yüzde 75’lik başarı oranıyla ikinci sırada, Alexa ise yüzde 73 ile üçüncü sırada yer aldı. Cortana ise yüzde 63’lük oranla sonuncu oldu. Alış veriş sorularında Amazon’a ait Alexa’nın tahmin edilenin aksine birinci sırada yer almaması en dikkat çeken sonuçlardan birisi oldu. Shoping kategorisinde Google yüzde 86 oranında başarı elde ederken, Alexa sadece yüzde 52 ile Apple’ın Siri asistanı önünde üçüncü olabildi.

ASİSTANLAR GELİŞİYOR

Araştırma şirketi tam olarak hangi soru ve talimatların verildi konusunda ise bir açıklamada bulunmadı. Bütün asistanlar geçtiğimiz yıllarda yapılan araştırmalara kıyasla daha iyi sonuç verdi. Google asistanı Siri ve Microsoft asistanı Cortane geçtiğimiz yıla göre yüzde 7’lik bir iyileşme artışı gösterdi. Bu iyileşme oranları Amazon Echo ve Siri’de yüzde 22 olarak belirlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN