Google Asistan, yeni güncelleme ile 10 kat daha hızlı olacak

Google Asistan, yeni güncelleme ile 10 kat daha hızlı olacak

Google, yeni konuşma asistanını başta olmak üzere, cep telefonu ve müzik boksu gibi çok sayıda ürün ve hizmetin tanıtımını Kaliforniya’da yaptığı bir toplantıda gerçekleştirdi.

Bu zamana kadar konuşulanları internete gönderen Google, yeni geliştirilen asistanla konuşulanları cep telefonu üzerinde tanıyıp değerlendirecek. Asistan bu yöntemle 10 kat daha hızlı hale geliyor. Google’ın Kaliforniya’da gerçekleştirilen yenilikler kongresinde sunduğu bu gelişmeyle birlikte rakipleri Amazon’un asistanı Alexa ve Apple’ın asistanı Siri'ye karşı avantajlı konuma geçeceği bildiriliyor. Alexa ve Siri’nin çalışması için internet bağlantısı gerekiyor.

YAZILIM KÜÇÜLTÜLÜYOR

Yeni sistem son kullanıcıların kullandığı cihazlar üzerinden çalışıyor. Yeni sistemin çalışması için gerekli olan temel yazılımın 100 gigabayttan 500 megabayta düşürülmesi gerekiyor. Yeni asistanı sonbaharda piyasaya çıkacak olan Google’in Pixel isimli cep telefonlarında uygulanacak. Yeni sistemin ayrıca konuşma güçlüğü çeken insanlar içinde bir takım yenilikler getireceği belirtildi.

KONUŞMA GÜÇLÜĞÜ ÇEKENLERE KOLAYLIK

Euphonia adı verilen bir projeyle ASL hastalığı olan kişilerin konuşmaları asistan tarafından daha iyi anlaşılacak. Google ayrıca konuşma güçlüğü çeken insanlar için de yeni bir sistem geliştirdi. Bu sistemde kişiler içerikleri klavyeye yazıyor. Bu içerikleri otomatik olarak konuşma haline döndürülüyor. Google ayrıca kullanıcıların özel verileri hakkında daha fazla kontrol sahibi olması için de yenilikler getiriyor. Google kullanıcıları kendi hakkındaki verilerin belli bir zamam sonra otomatik olarak silinmesi için daha geniş seçeneklere sahip olacak.

YENİ CEP TELEFONU VE BOKSLAR

Google, asistanında yaptığı yeni değişikliklerin yanında piyasaya süreceği Pixel 3a isimli yeni model cep telefonunu ile Nest Hub Max isimli üzerinde display bulunan yeni müzik boksunu da tanıttı. Pixel 3a, daha önce piyasada olan Pixel 3’ün yeni bir versiyonu ve fiyatı 399 dolar olacak. Google orta sınıf cep telefonu piyasasında Çinli rakipleri ile mücadele ediyor. Hub Max bokslarında ise yüz tanıma sistemi bulunuyor. Google yetkilileri yüz tanımayla ilgili elde edilen bütün verilerin cihaz üzerinde kaldığını söylüyor. Yeni model bokslar yazın ABD, İngiltere ve Avustralya’da piyasaya sunulacak.

KARAR/ALMANYA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN