Google kendi doğum gününü kutladı! 21. yaş günü Doodle'ı

Google kendi doğum gününü kutladı! 21. yaş günü Doodle'ı

Google 21 yaşına girdi. 21. yaş gününü ana sayfasında özel bir doodle hazırlayarak duyuran Google, eski bir bilgisayar ekranında açılan Google ana sayfasını resmetti. Peki Google'ın kurucusu kimdir? İlk olarak ne zaman, nasıl kurulmuştur? İşte yanıtlar...

Google bugün 21. yaş günü olması sebebiyle ana sayfasını doğum gününe ayırdı. Özel bir Doodle tasarlayan Google 21 yıl önce bugün kurulmuştu.

GOOGLE'IN 21. YAŞ GÜNÜ

21 yıl önce, iki Stanford Ph.D. öğrenciler, Sergey Brin ve Lawrence (Larry) Page, “büyük ölçekli bir arama motorunun” prototipinin başlatılması hakkında bir bildiri yayınladılar. Öğrenciler, “Sistem ismimizi Google’ı seçtik, çünkü googol'ün yaygın bir yazımıdır veya 10100 ve çok büyük ölçekli arama motorları oluşturma hedefimize iyi uyuyor” dedi.

Google, ilk olarak, 4 Eylül 1998 tarihinde özel bir şirket olarak kuruldu ve 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Halka arzın gerçekleştiği dönemde, Larry Page, Sergey Brin ve Eric Schmidt, takip eden yirmi yıl boyunca, yani 2024 yılına kadar Google'da birlikte çalışmak üzere anlaştılar.

19-09/27/google-2.jpg

Kuruluşundan bu yana misyonu "Dünyadaki bilgiyi organize etmek ve bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmektir." Gayri resmi sloganı ise, Google mühendisi Amit Patel tarafından bulunan ve Paul Buchheit tarafından desteklenen "Don't be evil" (Kötü olma) dır. 2006 yılında, halen şirket merkezi konumunda olan Mountain View, Kaliforniya'ya taşınmıştır.

Bugün Google, her yıl trilyonlarca arama sorgusuna cevap vererek, tüm dünyada 100'den fazla dilde faaliyet göstermektedir.

GOOGLE'IN KURUCUSU KİMDİR?

Google'ın kurucuları ise Sergey Brin ve Larry Page'tir. Google'ın yöneticisi ise kurucularından sonra gelen isim olan Sundar Pichai'dir. İlk olarak arama motoru olarak ortaya çıkan Google, ilk olarak, 4 Eylül 1998 tarihinde özel bir şirket olarak kuruldu ve 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Google'ın kuruluş süreci 1996 Ocak ayında Kaliforniya'daki Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencileri olan Larry Page ve Sergey Brin'in araştırma projesiyle başladı.

Halka arzın gerçekleştiği dönemde, Larry Page, Sergey Brin ve Eric Schmidt, takip eden yirmi yıl boyunca, yani 2024 yılına kadar Google'da birlikte çalışmak üzere anlaştılar.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN