Google’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel doodle | Doodle nedir?

Google’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel doodle | Doodle nedir?

Özel günleri unutmayan Google, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da unutmadı. 29 Ekim’e özel doodle hazırlayan Google, kullanıcıların takdirini kazandı. Peki doodle nedir? İşte bilmeniz gerekenler…

Arama motoru devi Google, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı doodle ile kullanıcılarının Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Anasayfasında yer alan görselde dalgalanan Türk bayrağı yer alıyor. Google'ın 29 Ekim doodle'ı ve daha fazlası karar.com'da...

19-10/29/basliksiz-2.jpg

 GOOGLE'DAN 29 EKİM DOODLE'I

Dünyaca ünlü arama motoru Google, özel günlerde yaptığı doodle’lara bir yenisini ekledi. Google’ın ana sayfasına giren kullanıcılar bugün dalgalanan Türk bayrağı ile karşılaştı. Böylece Google, kullanıcılarının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamış oldu.

19-10/29/abasliksiz-2.jpg

DOODLE NEDİR?

Doodle, Google’ın ünlü kişileri anmak ya da bazı olayların yıl dönümlerini kutlamak amacıyla logosunda yaptığı değişikliktir. Doodle fikri ilk olarak 1998 yılında Google’ın kurucularının Burning Man festivaline katıldıklarını göstermek için şirket logosunu değiştirmeleriyle doğdu. Google kelimesindeki ikinci o harfine çöp adam yerleştirerek kullanıcılara şirket dışında oldukları mesajını vermek istemişlerdi.

Başlangıçta Google, çoğunlukla herkesin bildiği özel günleri kutlamak için doodle yapsa da şimdilerde çok çeşitli etkinlikler ve yıl dönümlerinde doodle hazırlıyor.

DOODLE HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN