Google'dan 'tasarruf' adımı: Motor türüne göre farklı rotalar oluşturuyor

Google'dan 'tasarruf' adımı: Motor türüne göre farklı rotalar oluşturuyor

Google Haritalar, motor tipine göre benzinli, dizel ve elektrikli araçlara farklı rotalar oluşturan yeni özelliğini Türkiye dahil 40 ülkede daha kullanıma sundu. Ancak yeni özelliğin aktif olması birkaç haftayı bulacak.

Google’ın Haritalar uygulaması, araçların motor tiplerine göre en iyi tasarrufu yapmanızı sağlayacak yolları önermeye başladı. Geçtiğimiz yıl ABD ve Kanada’da kullanıma giren bu özellik, Google’ın bugünkü açıklamasına göre göre 40’a yakın Avrupa ülkesinde aktif olmaya başladı.

Özelliğin kullanılabileceği ülkeler arasında Türkiye başta olmak üzere Fransa, İrlanda, İspanya ve Birleşik Krallık gibi ülkeler yer aldı.

YENİ ÖZELLİK NE SAĞLIYOR?

Google Haritalar’a gelen yeni özellik, kullanıcılara A noktasından B noktasına en tasarruflu şekilde ulaşmalarına yardımcı oluyor. Kullanıcılar, rotayı oluşturduktan sonra rota ayarlarından araçlarının yakıt tipini ‘benzin, motorin, elektrikli ya da hibrit’ olarak seçiyor. Haritalar, motor tipine ve yol durumuna göre en yakıt tasarrufu sağlayan rotayı oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN