Huawei'nin yeni telefonunda YouTube yok

Huawei'nin yeni telefonunda YouTube yok

ABD'nin ticaret savaşları kapsamında ambargo uyguladığı firmalardan olan Çinli Huawei'nin yeni telefon tanıtım toplantısında, cihazın YouTube ve Chrome gibi Google Play uygulamalarını içermediği görüldü.

Dünyanın Koreli Samsung'un ardından en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olan Çinli teknoloji devi Huawei, son ürünleri Mate 30 ve Mate 30 Pro telefonlarını uzun bir bekleyişin ardından Münih'te gerçekleştirilen basın toplantısıyla dünyaya duyurdu.

TİCARET SAVAŞLARININ ETKİSİ

Yeni modellerde Android işletim sisteminin kullanıldığı görülürken, YouTube, Chrome gibi Google hizmetlerinin yer almadığı görüldü.

Huawei kurucusu Ren Zhengfei ABD'nin kara liste hamlesinin şirketi etkilemeyeceğini söylemişti fakat, bu durum iki ülke arasında devam eden Ticaret Savaşı'nın sonuçlarından biri olarak değerlendiriliyor.

Huawei, ABD'nin Ticaret Savaşı'nda hedef aldığı şirketlerin başında geliyor.

19-09/20/c-1568965259.jpg

TRUMP 'KARA LİSTE'YE ALMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump, ulusal güvenlik riski teşkil ettiğine inanılan yabancı telekomünikasyon şirketlerinin Amerikalı firmaların teknolojilerini kullanmasını yasaklamıştı ve Huawei de bu kapsamda 'kara listeye' alınmıştı.

Google da, ABD tarafından alınan yaptırım kararlarına uyulacağını belirtmişti. Böylelikle, Huawei'nin Google hizmetlerini kullanması neredeyse imkansız hale geldi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN